Škubání slepic snadno a rychle

Blíží se doba porážky slepic a možná už  chuť dělat tuto náročnou práci ručně. Naštěstí v dnešní době nemusíte škubat drůbež sami. Je ideální pořídit si užitečného pomocníka, který to za vás zvládne. Pokud vás zajímá, které chytré zařízení tuto práci zvládne dokonce během několika vteřin, pokračujte v čtení.

skubacka-drubeze

Jak správně oškubat slepici

Než přistoupíte k škubání slepic, je třeba provést několik předběžných kroků. Samozřejmě musíte nejprve slepici porazit. K tomu můžete použít speciální odkrvovací trychtýř, která vám pomůže držet slepici bezpečně a odstranit krev. Jakmile je slepice poražena a vykrevována, je důležité ji správně spařit, aby škubání probíhalo hladce.

Co budete potřebovat na spaření drůbeže:

Nádoba na vodu a zdroj tepla: Zajistěte si dostatečně velkou nádobu, která odolá horké vodě. Můžete také použít speciální spařovací kotel, který umožňuje ohřátí vody a udržení správné teploty díky automatickému termostatu.

Teploměr: Použijte teploměr odolný alespoň do 100°C k monitorování teploty vody.

Časovač: Potřebujete ho k určení délky ponoření slepice do horké vody. Může být k dispozici na hodinkách nebo v mobilu.

Tyčka či hrabičky: Tyto pomůcky jsou užitečné pro rovnoměrné namáčení slepice, aby nedošlo k suchým místům.

Ideální teplota pro spaření slepic je kolem 60-65°C. Slepici ponořte do horké vody po dobu 30-40 sekund. Použití hrabiček je doporučeno, abyste co nejlépe dostali horkou vodu pod peří a zajistili rovnoměrné spaření.

Jakmile jsou slepice spařené, můžete přejít k procesu škubání. Pokud nechcete škubat slepice ručně jednu po druhé, můžete si pořídit speciální zařízení pro škubání a to škubačku drůbeže.  

Škubačky drůbeže, vyberte si ze dvou možností 

  • Škubačka drůbeže na vrtačku: Toto zařízení má válec s škubacími prsty, který připevníte na stůl nebo stojan s vrtačkou. Chytíte slepici za nohy a postupně ji přes válec oškubáte.
  • Bubnová škubačka drůbeže: Tato varianta je jednodušší a efektivnější. Zařízení dokáže oškubat slepici za méně než 30 sekund. Stačí ji vložit do bubnu, zapnout zařízení a nechat ho udělat práci. Bubnová škubačka má škubací prsty, které oškubávají slepici hladce bez poškození kůže. Po škubání je doporučeno bubnový vnitřek opláchnout studenou vodou, aby se odstranily peří a nečistoty.

 

Doufáme, že vám tento článek pomohl najít řešení, jak ušetřit čas a úsilí při škubání peří slepic. Věříme, že letošní sezóna škubání slepic bude díky tomuto užitečnému pomocníkovi mnohem snazší. 

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY