Problém s myšmi a potkany? Sáhněte po odpuzovači

Nikdo z nás si nepřeje mít myši nebo potkany v domácnosti nebo ve sklepě. Tyto malé hlodavce dokáží způsobit mnoho škod, zanechávají za sebou nepříjemný zápach trusu a mohou přenášet nebezpečné nemoci. Jak však můžete myši a potkany vytlačit z vašeho obydlí? Velmi populárním řešením je použití odpuzovačů myší, krys a potkanů. Jak fungují tito odpuzovači a proč myši a potkani nesnáší jejich účinky?

plasic odpuzovac mysi potkanu krys

Proč jsou odpuzovače myší a potkanů tak oblíbené?

Odpuzovač myší, známý také jako elektrický odpuzovač myší, je malé zařízení, které generuje ultrazvukové signály, jež myši i potkani nesnáší, a tak co nejdříve opouštějí oblast, kterou tato zařízení chrání. Tento ultrazvukový odpuzovač myší, krys a dalších hlodavců je snadno přenosný, což znamená, že ho můžete umístit tam, kde je aktuálně potřeba. Odpuzovače myší si oblíbili ti, kteří se nechtějí pouštět do fyzického likvidování potkanů a myší, ale chtějí je pouze vypudit z prostoru. Ultrazvukový odpuzovač myší neohrožuje děti ani další živočichy v okolí.


Jak velkou plochu dokáže ochránit odpuzovač myší a potkanů?

Dosah odpuzovače závisí na několika faktorech, a můžete si vybrat takový odpuzovač myší, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Rozsah tónů generovaných odpuzovačem závisí na typu a počtu reproduktorů v zařízení.

  • Typ reproduktoru – Ultrazvukový odpuzovač myší s klasickým kovovým reproduktorem má dosah maximálně 200-300 metrů čtverečních a hodí se spíše pro menší uzavřené prostory. Pokud plánujete chránit velké haly nebo venkovní oblasti, doporučuje se vybrat odpuzovač myší s moderními membránovými reproduktory, které mají dosah až 2000 metrů čtverečních.
  • Počet reproduktorů – Odpuzovače myší a potkanů s jedním nebo dvěma reproduktory mají rozsah tónů v úhlu 180°. Tyto odpuzovače by měly být umístěny do rohů zpracovávaného prostoru, aby byl zvuk slyšitelný v co největším rozsahu. Odpuzovače myší s dvěma reproduktory mají samozřejmě větší dosah než ty s jedním reproduktorem. Pro členitější prostory se doporučuje zvolit 3D odpuzovač myší s třemi reproduktory, který má rozsah zvuků v úhlu 270°.


Plasicka na kuny 2

Kam lze umístit odpuzovač myší a potkanů?

Odpuzovače myší značky DRAGON ULTRASONIC jsou vybaveny speciálním magnetickým držákem, který umožňuje připevnit je na téměř jakýkoliv povrch. Mějte však na paměti, že na trhu existuje mnoho různých odpuzovačů myší, takže je důležité zvážit, kde budete odpuzovač využívat.

  • Vnitřní nebo venkovní prostory – Pokud hodláte použít odpuzovač myší pouze uvnitř prostor jako jsou půda, sklep, garáž nebo sklad, můžete vybrat téměř jakýkoliv elektrický odpuzovač. Pokud však potřebujete ochranu venkovních prostorů, zajistěte si, že má ultrazvukový odpuzovač myší vodotěsný kryt, aby odolal dešti.
  • Připojení do elektrické sítě nebo na baterie – Rozhodněte se, zda budete mít na všech potřebných místech přístup k elektrické energii. Odpuzovač myší napájený ze sítě vám ušetří starosti s výměnou baterií. Pokud však plánujete přenášet odpuzovač na místa bez elektřiny, je vhodnější zvolit variantu na baterie.
  • Zapínání ručně nebo senzorem pohybu – Zvažte, zda budete odpuzovač myší ručně zapínat a vypínat nebo zda by vám více vyhovoval odpuzovač s funkcí senzoru pohybu, který se aktivuje pouze při detekci pohybu.



Máte na výběr z několika různých modelů odpuzovačů, a proto je na vás, abyste si vybrali ten nejvhodnější pro vaše potřeby. Všechny tyto odpuzovače fungují na stejném principu a mohou vám pomoci v boji proti myším a potkanům. Pro zamezení zvykání si hlodavců na zvuk doporučujeme vybrat odpuzovač myší s programovou změnou frekvence. Díky tomu se potkani a myši nebudou schopni na zvuky zvyknout a zůstanou v ústupu. Přejeme vám mnoho úspěchu!


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY