Ochrana slepic před čmelíky: Které prostředky použít?

Objevili jste čmelíky u Vašich slepic a hledáte rychlé řešení jak se jich zbavit? Nezoufejte, jste na správném místě! Připravili jsme pro vás efektivní prostředky proti čmelíkům, které zaručeně zajistí, že vaše slepice budou v bezpečí. Pro každého, kdo hledá rychlé odstranění čmelíků, doporučujeme použít prostředky, které nejen eliminují všechny parazity skrývající se v kurníku, ale také spreje nebo postřiky speciálně určené pro ochranu slepic. Pojďte s námi objevit, jak se zbavit čmelíků ve čtyřech jednoduchých krocích.

Muňky u slepic

1. Krok – Úplné odstranění čmelíků z celého kurníku

Pro efektivní eliminaci čmelíků kolem vašich slepic je nezbytné vybrat vhodný přípravek z následujícího seznamu, přizpůsobený velikosti vašeho kurníku. Poté vyveďte veškeré drůbeže z kurníku a pečlivě vyčistěte celý prostor. Všechny následující přípravky proti čmelíkům je třeba řádně naředit podle návodu a poté tímto roztokem důkladně ošetřit celý kurník. Po aplikaci nechte kurník dobře provětrat.

2. Krok – Aplikace postřiku na čmelíky u slepic

Vězte, že čmelíci se mohou skrývat i v peří vašich slepic, proto doporučujeme použít také sprej na čmelíky, který se aplikuje přímo na kůži drůbeže. Tento postřik na čmelíky působí okamžitě po aplikaci jako odpudivý prostředek pro všechny roztoče. Navíc dlouhodobě chrání vaše slepice před dalším napadením parazity. Nebojte se, tento sprej na čmelíky nepoškodí vaše slepice, protože obsahuje přírodní účinné látky, které se nepřenášejí do vajec. Účinné repelenty proti čmelíkům najdete v následujícím seznamu, vždy vyberte ten správný pro váš chov.

3. Krok – Pravidelné opakování aplikace

I když může připadat, že jste situaci vyřešili, doporučujeme provést dezinfekci kurníku znovu po 5-8 dnech. Čmelíci totiž mohou klást vajíčka v různých úkrytech a škvírách, a i když jste dospělé čmelíky u slepic zlikvidovali, vajíčka se mohou stále vyvíjet. Asi po týdnu se tato vajíčka začínají líhnout a dospívat, a pokud nejsou odstraněna dříve, mohou způsobit nové infekce. Proto je doporučeno celý postup opakovat, abyste měli problém pod kontrolou.

4. Krok – Prevence je klíčem

I po úspěšné likvidaci čmelíků u slepic nesmíte zapomínat na prevenci. Stačí, aby do vašeho kurníku přilétl například holub infikovaný těmito parazity, a problém může začít znovu. Udržujte tedy kurník v čistotě a jako prevenci můžete použít křemelinu proti čmelíkům. Jedná se o čistě přírodní prášek, který neškodí vašim slepicím a můžete klidně konzumovat jejich vejce. Tento prášek z křemeliny narušuje ochrannou povrchovou vrstvu těla parazitů. Jakmile se nějaký parazit v kurníku objeví, okamžitě uhynou a nedojde k jejich dalšímu rozmnožování.

Doufáme, že jste se dozvěděli všechny důležité informace, jak se zbavit čmelíků u slepic a věříme, že s touto účinnou kombinací přípravků budete mít od čmelíků u slepic klid. Přejeme hodně úspěchů.

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY