Past na myši - jak vybrat nejúčinnější?

Nalezli jste myši ve svém domě, na chalupě nebo v kůlně a hledáte rychlý způsob, jak se jich zbavit? Jedním z nejběžnějších a nejjednodušších způsobů, jak se zbavit myší, je použít past na myši. Avšak v obrovském výběru dostupných pastí na trhu může být obtížné se rozhodnout, kterou vybrat. Jaké možnosti pastí můžete použít?

pasticka-na-mysi-v-dome

Existují tři základní typy pastí na myši:

  1. Klasická sklapovací pastička na myši - Tato tradiční pružinová pastička na myši je osvědčeným způsobem, jak se zbavit myší. Stačí umístit návnadu do pasti a napnout ji. Jakmile myš přijde k návnadě, pastička na myši rychle sklapne.

  2. Domečková past na myši - Tento typ pasti oceníte, pokud potřebujete chytit více myší najednou. Domečková past na myši je navržena tak, aby myši mohly vstoupit dovnitř k návnadě, ale nemohly z pasti uniknout.

  3. Živolovná past na myši - Pokud nechcete myši ublížit, tato past je pro vás ideální. Umístěte návnadu do pasti, a když myš vstoupí a stoupne na nášlapnou plošinu, past na myši se zavře.



Při výběru pasti na myši je důležité pravidelně kontrolovat všechny pasti. Před zakoupením pasti také zvažte, do jakého prostředí ji budete umisťovat. Dřevěné pasti na myši jsou vhodné do suchých prostředí, zatímco pozinkované nebo plastové pasti na myši můžete umístit i na vlhká místa, například do sklepa.

Jakou vybrat návnadu do pasti na myši

Můžete použít kousek sýra, čokolády, ořechu nebo dokonce opečeného chleba. Můžete také zvolit speciální návnadu s intenzivní vůní ryb, která rychle přiláká všechny hlodavce. 

Kam past na myši umístit 

Nejlepší místo pro past na myši je tam, kde často nacházíte myší trus. Stačí pozorovat, kde se nejvíc trus vyskytuje. Tyto místa zahrnují různé štěrbiny a zákoutí, kde se myši cítí bezpečně. 

mysi-v-dome

Bezpečnostní opatření 

Je důležité dodržovat opatření pro vlastní bezpečnost. Myši mohou nést různá nebezpečná onemocnění, a proto byste při manipulaci s nimi měli vždy nosit gumové rukavice a po kontaktu si důkladně umýt ruce. Dbejte také na to, aby se nedostali děti do kontaktu s trusem. Vydezinfikujte proto všechna místa, kde se myši vyskytovali a vyhoďte všechny potraviny, které došli do kontaktu a nebo by mohli dojít do  kontaktu s myšmi. 

Jaké můžou být další možnosti? 

Pokud nechcete používat pasti na myši, existují také další metody, jako je použití jedů na myši nebo humánnější způsoby, jako jsou odpuzovače nebo plašiče myší. Můžete si přečíst více o těchto metodách v článku.

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY