Vyberte si správný kurník pro 5 slepic

Vybíráte kurník pro malé hejno slepic a hledáte ten nejlepší pro Vás a Vaše slepičky? Každý chovatel může mít jiné požadavky na ideální kurník pro slepice, a proto Vám zde představíme tři různé typy kurníků a vysvětlíme jejich rozdíly. Pojďme na to!

kurnik-pro-5-slepic-uvod

Rozměry kurníku pro 5 slepic

Pokud plánujete chovat až 5 slepic, optimální rozměry kurníku by měly být v rozmezí 1-1,5 m2 podlahové plochy, v závislosti na uspořádání prostoru uvnitř kurníku. Nedoporučujeme volit kurník pro 5 slepic příliš malý, aby se slepičky nezmačkaly. Zároveň by však neměl být příliš velký, aby bylo v kurníku příjemně i v chladném počasí. Při plánování kurníku nezapomeňte na voliéru, která by měla mít minimálně 20 m2.

Kurník pro 5 slepic

Při výběru kurníku pro 5 slepic máte na výběr ze tří různých typů kurníků. Každý z těchto kurníků má odlišné uspořádání hnízdících boxů, hřadů a také různé možnosti čištění. Výběr závisí na vašich preferencích a potřebách. Všechny tři typy kurníků jsou však vyrobeny z vícevrstvého HPL laminátu, který je odolný a vydrží řadu let bez opotřebení. Tento materiál má také výbornou izolační schopnost mezi vnitřním a vnějším prostředím, což znamená, že nemusíte hledat zateplený kurník pro 5 slepic. Důležitou vlastností tohoto materiálu je také to, že minimalizuje množení roztočů a čmelíků v kurníku, protože je velmi hladký a neposkytuje vhodné podmínky pro tyto parazity.

Montáž kurníku 

Montáž kurníků pro slepice vyrobených z HPL laminátu zvládne sestavit a rozložit téměř každý, a to bez potřeby speciálního nářadí. Tyto kurníky využívají patentovaný zámkový systém, který usnadňuje montáž. Podívejte se na následující video a přesvědčte se sami. Věříme, že s těmito kurníky uděláte správnou volbu. Budete nadšeni tím, jak skvěle kurník vypadá, jak snadno se udržuje čistý a kolik let vám a vašim slepičkám bude sloužit.


 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY