Králíkárna FRED

Vybíráte králikárny pro své chlupáče? Představíme Vám králikárnu FRED vyrobenou z kvalitního dřeva, s kterou bude chov králíků hračka. Jak dřevěná králíkárna vypadá a jaké jsou její vlastnosti? To vše se dozvíte právě v tomto článku.

Kralikarna_fred

Jak vypadá králíkárna FRED

Králíkárna je s velikostí 100 cm na délku, 45 cm na šířku a 62 cm na výšku ideální pro jednoho králíka. Nejmenší vnitřní výška kotce pro králíky je 40 cm a je umístěna na nožičkách, aby k ní chovatelé měli dobrý přístup. Králík bude mít v této králíkárně dostatek prostoru pro odpočinek i pro aktivní část dne. Venkovní králíkárna je vyrobena z kvalitního dřeva a zajišťuje velkou stabilitu, jelikož váží okolo 14 kg. Výbornými prvky na této králíkárně jsou:

 

✓ Výsuvný trusník – dno celé králíkárny tvoří nerezový trusník neboli zásuvka na trus. Králíkárna se díky tomuto trusníku opravdu snadno čistí a udržuje v čistotě. Trusník stačí vystlat podestýlkou, která bude pro králíky příjemná a zároveň bude dobře sát jejich trus. Jakmile bude zapotřebí, tak pouze trusník z králíkárny vysunete, vysypete obsah trusníku a jednoduše ho umyjete. Poté do trusníku položíte novou podestýlku a králíci budou během chvilky opět v čistotě.

Kralikarn_fred


✓ Dvě místnosti
- králíkárna je rozdělena na pomyslné dvě místnosti. V menší pravé části králíkárny může králík odpočívat a tento prostor mu nabídne příjemné soukromí a přítmí. Levá větší prosvětlená část králíkárny poskytne králíkovi rozhled a dostatek světla. Tyto dvě místnosti jsou průchozí a králík si může vybrat, kde zrovna bude chtít trávit svůj čas. Každá z těchto místností králíkárny má vlastní dvířka, která snadno uzavřete dřevěnou západkou.

Kralikarn_fred2


✓ Otevírácí střecha
- střechu králíkárny je možné jednoduše otevřít a zajistit. Králikárna se díky tomuto systému opravdu snadno čistí a kontroluje. Celá střecha je pokryta živcových nátěrem, který králíkárnu chrání proti vlhku a také proti slunečnímu záření.

Kralikarn_fred3


Nezapomínejte na výběh

Králík je velice aktivní zvířátko, které potřebuje až 3 hodiny volného pohybu denně. Nezapomeňte proto svému chlupáčovi vyrobit nebo zakoupit vhodný výběh pro králíky. Pokud byste se chtěli dozvědět více informací, doporučujeme blog Jak připravit výběh pro králíky a morčata. Přejeme úspěšný chov :).

 

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY