Jak připravit výběh pro králíky a morčata

Pobyt na čerstvém vzduchu a dostatečný pohyb prospívá stejně jako nám i našim mazlíčkům. Zvláště králíci a morčata pobyt venku zkrátka zbožňují. Dostatečný pohyb jim navíc více než prospěje. Pokud tedy máte alespoň malý prostor na své zahrádce nebo dvorku, nechce je klidně několik hodin denně vyběhat. Vždy však dbejte především na bezpečí. Jak na bezpečný chov králíků ve venkovním výběhu a jak by měla taková ohrádka pro králíka či morče vypadat? To vše se dozvíte v tomto článku.

Ohrádka pro králíky

Bezpečí je základ

Pokud chcete králíkům nebo morčatům dopřát pohyb na čerstvém vzduchu, nikdy je nepouštějte do volného prostranství. I přesto, že je Váš mazlíček v domácím prostředím poslušný, venku na to nespoléhejte. Vašeho ušáka může jakýkoliv podnět vystrašit nebo ho může napadnout zvědavá kočka, dravec, kuna nebo lasička. Z toho důvodu je výborná venkovní ohrádka pro králíka či morče.

  • Ohrádka pro morče – morče je vcelku nenáročný hlodavec, který neskáče ani nehrabe, a proto mu postačí i nízká ohrádka pro morče. Venkovní výběh pro morče by však měl být ideálně krytý, aby byl Váš mazlíček chráněný.
  • Ohrádka pro králíka – králík je velmi živé, skákavé a hrabavé zvíře. Z toho důvodu by měla být venkovní ohrádka pro králíka dostatečně vysoká nebo krytá, aby králíkovi zabránila v přeskočení výběhu. Králičí výběh by měl být částečně zapuštěn do země, aby se králík nedokázal podhrabat nebo můžete volit přímo venkovní výběh pro králíka, který je chráněn pletivem proti podhrabání.



Kam umístit výběh pro králíky a morčata

Ohrádka pro králíka a morče by měla být umístěna v klidném prostředí. Hluk může být pro chlupáče velmi stresující, a proto si dejte záležet, abyste vybrali pro své mazlíčky příjemné místo daleko od silnice a ostatního hluku. Důležité je také to, aby na výběh pro králíka a morče nesvítilo celý den slunce. Venkovní ohrádka pro králíka a morče by měla být proto ideálně ukrytá ve stínu pod stromy. Výborná je také přenosná ohrádka pro králíka, kterou můžete během dne přesouvat na potřebné místo. Než své mazlíčky umístíte na pastvu, nejprve se ujistěte, že zeleň, kterou výběh bude zahrnovat, není pro králíky nebo morčata nebezpečná.

Výběh pro králíky odklopný s domečkem KERBL 220x115x75cm

Čím vybavit výběh pro králíky a morčata

Pastva králíkům rozhodně stačit nebude, a proto jim do výběhu poskytněte dostatek čerstvé vody, misku s krmivem a jesličky na seno. Do ohrádky jim také přidejte domeček pro králíka a morče jako ochranu před nepřízní počasí a pro pocit bezpečí. Výborný je také venkovní výběh pro králíky, morčata a další hlodavce s domečkem, odpočinkovou plošinou a odolnou plastovou stříškou proti nepřízni počasí. Venkovní výběh pro králíka a morče můžeme ještě zpestřit hračkami.

Na trhu je k dostání velké množství výběhů a ohrádek pro králíky a morčata. Pokud tedy nechcete vymýšlet, jak vyrobit výběh pro králíky, věříme, že si bez problémů vyberete ten nejlepší výběh pro králíky a morčata pro své potřeby.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY