Jaký zvolit plašič kun?

Vybíráte plašič kun nebo odpuzovač kun, který Vám pomůže udržet nežádoucí návštěvníky co nejdále od vašeho auta, podkroví nebo střechy? Abyste nemuseli složitě hledat a vybírat, který plašič kun bude ten nejlepší, udělali jsme tuto práci za Vás. V článku se můžete podívat na detailní porovnání jednotlivých modelů a vybrat tak plašič kun, který Vám bude nejvíce vyhovovat. Tak pojďme na to.

plasic_kun_2


Na jakém principu funguje plašič kun

Než se podíváme srovnání jednotlivých odpuzovačů na kuny, vysvětlíme si, na jakém principu vůbec plašička na kuny funguje. Plašič kun je malé elektronické zařízení, které generuje ultrazvukové signály. Tyto signály, které plašič kun vysílá, jsou pro kuny a drobné hlodavce velice nepříjemné, a tak ošetřená místa ihned opouští. Na jednolitý zvuk by si však kuna mohla po nějakém čase zvyknout a vrátit se, a z toho důvodu doporučujeme vybírat vždy odpuzovač kun, který generuje zvuky s proměnnou frekvencí. Všechny odpuzovače kun a hlodovců z následujícího přehledu mají automatickou změnu kmitočtu.


Srovnání ultrazvukových plašičů kun

Při výběru odpuzovače Vás určitě budou zajímat především následující parametry:

✓ Voděodolný kryt – z pohledu umístění odpuzovače kun je rozhodující, zda plašič na kuny můžete užívat pouze ve vnitřních prostorech nebo i venku, a to díky voděodolnému krytu.

✓ Dosah - velmi důležitým parametrem bude zajisté dosah odpuzovače, tedy informace, jak daleko ultrazvukový signál bude dosahovat. Zde záleží především na kvalitě a počtu reproduktorů. Dosah se může měnit v závislosti na způsobu umístění plašiče a také na případných překážkách, které budou signálu křížit cestu.

✓ Rozsah - podle počtu a umístění reproduktorů se také liší rozsah tónu v úhlu. Plašiče s rozsahem 180° mají reproduktory umístěné pouze z jedné strany plašiče a zvuk je tedy šířen pouze směrem vpřed.  Takzvaný 3D prostorový ultrazvukový odpuzovač má reproduktory umístěné hned ze třech stran zařízení a tato plašička na kuny tedy vydává signál v širším záběru 270°.

✓ Napájení - dalším bodem při rozhodování bude jistě to, jak je plašič kun napájen. Podle prostorových možností můžete vybírat plašič kun na baterie, který je výborný např jako plašič kun do auta. Pokud máte na požadovaném místě přístup k elektrické energii, pak bude výborný plašič na kun na adaptér.

✓ Senzor pohybu - můžete vybírat odpuzovač hlodavců a kun, který bude signály vydávat neustále, aby se škodná nevrátila. Nebo plašič kun se senzorem pohybu, který se aktivuje, až když zaznamená pohyb.

Všechny tyto parametry jsme uvedli do tabulky níže, kde máte přehledně srovnané všechny typy odpuzovačů.

 


Voděodolný kryt:


Dosah signálu:


Rozsah v úhlu:


Počet reproduktorů:


Způsob napájení:


Senzor pohybu:


 DRAGON ULTRASONIC C100


ANO


1500 m2


180°


1


ADAPTÉR 6V


NE


 DRAGON ULTRASONIC C200


ANO


2000 m2


180°


2


ADAPTÉR 6V


NE


 DRAGON ULTRASONIC H6


ANO


1500 m2


180°


1


BATERIE


NE


 DRAGON ULTRASONIC C360 SMART


ANO


1500 m2


270°


3


ADAPTÉR 6V


NE


 DRAGON ULTRASONIC B360 SMART


ANO


300 m2


270°


3


ADAPTÉR 6V


NE


 DRAGON ULTRASONIC E150


ANO


1500 m2


180°


1


ZE SÍTĚ 230 V


ANO


 DRAGON ULTRASONIC E250


ANO


2000 m2


180°


2


ZE SÍTĚ 230 V


ANO

 

Doufáme, že Vám náš přehled pomohl při výběru odpuzovače na kuny a pomůže Vám od trápení, jak se zbavit kuny.

  
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY