Kachník a husník DUCK TOWN

Hledáte domek pro kachny nebo husy? Představíme vám kachník a husník DUCK TOWN vyrobený z kvalitního borovicového dřeva. Jak kachník pro indické běžce, kachny pižmové a další vodní drůbež vypadá a jaké jsou jeho vlastnosti? To vše se dozvíte už za chvilku.

kachnik

Jak vypadá kachník a husník DUCK TOWN

Kachník je s velikostí 93 cm na délku, 73 cm na šířku a 67 cm na výšku vhodný pro 3-4 kachny. Tento domek pro husy a kachny je výborný i jako kachník pro indické běžce. Kachník je vyrobený z kvalitního borovicového dřeva a zajišťuje velkou stabilitu, jelikož váží okolo 20 kg. Výbornými prvky na tomto kachníku jsou:

 

✓ Výsuvný trusník – dno celého kachníku tvoří nerezový trusník neboli zásuvka na trus. Kachník se díky tomuto trusníku opravdu snadno čistí a udržuje v čistotě. Trusník stačí vystlat slámou, stelivem, hoblinami nebo jinou podestýlkou, která bude pro kachny příjemná a zároveň bude dobře sát kachní trus. Jakmile bude zapotřebí, tak pouze trusník z kachníku vysunete, vysypete obsah trusníku a jednoduše ho umyjete. Poté do trusníku položíte novou podestýlku a kachny a husy budou spát opět v čistotě.

Duck_town_1

✓ Uzamykatelná dvířka – potulují se ve vašem okolí kuny, lišky nebo lasičky? Pak určitě oceníte možnost uzamknutí dvířek, aby se v noci do kachníku nemohl dostat žádný nevítaný host. Přes den dvířka snadno sklopíte a večer pouze dvířka zvednete a pomocí dvou zámečků uzamknete.

Duck_town_2

✓ Otevírací okénko – pro dobrou cirkulaci vzduchu je kachník vybaven posuvným okénkem. Podle potřeby můžete nechat okénko otevřené nebo ho jednoduše uzavřete. Okénko je pro větší bezpečnost kryto mřížkou, aby jím neproletěl do kachníku žádný holub se jím neproskočila např. kuna.

Duck_town_3

✓ Odolná střecha – střecha kachníku je mírně zkosená, aby z ní snadno odtékala voda. Celá střecha je pokryta živcových nátěrem, který kachník chrání proti slunečnímu záření.

Duck_town_4

Umístění kachníku

Kachník ideálně umístěte na teplejší místo, kde bude chráněn před větrem. Na domek pro kachny a husy by měl navazovat výběh svažující se směrem od kachníku kvůli ochraně úkrytu před vodou. Výběh pro kachny by měl být minimálně tak velký, aby se v něm kachna cítila bezpečně a měla možnost zůstat před svým chovatelem v tzn. útěkové vzdálenosti. Ve výběhu rozhodně nezapomeňte na zdroj vody. Kachna i husa se řadí mezi vodní drůbež a tedy vodu milují. Voda jim totiž neslouží pouze jako zdroj pití, ale máčí si v ní také potravu. Voda také slouží kachnám k péči o jejich peří. Pokud nemáte na svém pozemku rybník, jezírko nebo jinou vodní plochu, úplně postačí stará vana, plastová nádoba nebo betonová díra naplněná vodou.

Doufáme, že již máte dostatek informací o tomto kachníku a přejeme úspěšný chov :)

  
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY