Jak se zbavit much

Obtěžují Vás svou přítomností mouchy? Usedají na nejrůznější plochy i potraviny, zanechávají za sebou trus a zneklidňují Vaše zvířata?
Pak je načase s nimi zatočit!

PŘÍPRAVKY NA HUBENÍ MUCH, KTERÉ OPRAVDU FUNKGUJÍ!

Moucha domácí patří k nejrozšířenějšímu druhu hmyzu. Sama sice není původcem žádného onemocnění, avšak přenáší téměř jakékoliv bakterie, s kterými přijde do styku. V podstatě každým krokem, který moucha udělá přenáší obrovské množství bakterií na končetinách, i křídlech, a tak může snadno kontaminovat volně položené potraviny. Tím může moucha přenést na člověka i na zvířata nespočet nemocí jako je salmonelóza, střevní chřipka, otrava krve, zápal plic, tuberkolóza atd. Je dokázáno, že přítomnost much dokonce snižuje výkon v mlékařství o 10%. Nejúčinnějším způsobem, jak se zbavit much, je použít odpuzovač much či postřik na mouchy. 

Jak se zbavit much_LIHNEME.CZ

Moucha domácí

Dospělý jedinec mouchy domácí má 1 pár blanitých křídel, tělo je šedivé a celé pokryté chlupy, velikost těla je 6-12 mm. Dospělá moucha však tvoří pouze 20 % celkové populace a zbylých 80 % tvoří muší larvy. Samička klade vajíčka do odpadků či potravin, v jedné snůžce je 100-150 kusů vajíček ze kterých se za 12-25 hodin vylíhnou larvy živící se na hnijícím materiálu. Za 3-8 dní se larvy zakuklí a po 3-8 dnech se vylíhne dospělá moucha. Celý cyklus vývoje mouchy tak trvá při 20°C cca 2 týdny, při 30°C jen 10 dní! Moucha vylíhnutá z kukly je schopna již za 3-5 dnů snášet vajíčka a za její život, který trvá maximálně 3 měsíce jich snese až 1000. Každý vylíhlý potomek snese dalších 1000 vajíček, a proto je důležité zaměřit se nejen na hubení much, ale také hubení muších larev!
Životní cyklus moucha domácí_LIHNEME.CZ

Jak na mouchy

Do hubení much byste se měli pustit již na začátku letní sezóny, tzn. v období měsíce dubna či května. Nejúčinnějším způsobem, jak se zbavit much ve stájích, drůbežárnách, hospodářských usedlostech, skladech či v menších kurnících, je kombinovat přípravky, které jsou určené k hubení much s přípravky určenými k hubení muších larev.

  • Prostředky k hubení much se nanáší nátěrem nebo postřikem na místa, kde se mouchy nejčastěji vyskytují. Tyto prostředky mají okamžitý a dlouhodobý účinek. Aby si však mouchy nevytvořily proti jedné účinné látce rezistenci, je vhodné čas od času využít přípravek obsahující jinou účinnou látkou (doporučujeme kombinovat SCHOPF LD 100 B s přípravkem SCHOPF LD 100 G).
  • Prostředky k hubení muších larev se aplikují formou rozptylu, polití či postřiku na všechna místa, kde se líhnou larvy, jako je hnůj či podestýlka (doporučujeme SCHOPF FLY TOMB). Přípravek k hubení muších larev má po aplikaci téměř okamžitý účinek (během 30 minut), který přetrvává až po dobu 2-3 týdnů.
  • Pokud chováte dobytek, určitě oceníte také odpuzovač much, který se aplikuje přímo jejich kůži. Tento BIO roztok k odpuzování much uleví skotu, dojnicím i telatům a působí až 4 týdny.


Jestliže se potřebujete zbavit much doma, v bytě, na zahradě nebo pod pergolou, pak je výbornou variantou mucholapka nebo sprej proti mouchám.

  • Mucholapka má universální využití a můžete ji jednoduše zavěsit na požadované místo. Poté odvinete kousek lepivé role a necháte ji pracovat. Role má celkem 7m, a tak Vám vydrží opravdu na dlouho.
  • Účinné jsou také spreje proti mouchám, např. SCHOPF FLY KILL, 1000ml, nebo SCHOPF MR.KILL, 500ml, tyto postřiky proti mouchám stačí aplikovat na místo častého výskytu much a zafungují okamžitě.


Věříme, že s těmito účinnými přípravky se otravných much zbavíte raz dva.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY