Jak na krtka na zahradě

Trápí Vás krtek na zahradě a už opravdu nevíte jak na něj? Pak čtěte dále. Připravili jsme pro Vás článek, ve kterém se dozvíte, jak se zbavit krtků na zahradě v pěti jednoduchých bodech. Nezapomeňte však, že krtek je moc užitečné a chráněné zvíře, a proto bude naším cílem krtka pouze chytit a vyhnat ho co nejdál od našeho pozemku.

Past na krtka 2

Jak vyhnat krtka ze zahrady

Jakmile začne krtek rozrývat naši upravenou zahradu, chceme se ho zajisté co nejdříve zbavit. Krtek má špatný zrak, ale zato mu příroda nadělila velice silný sluch, čich a citlivost na zemské vibrace. Mezi užívané způsoby, jak vypudit krtka ze zahrady patří tedy tyto možnosti:

 Plašič krtků – výborným způsobem, jak vyhnat krtka ze zahrady je použít ultrazvukový odpuzovač nebo plašič krtků. Odpuzovač krtků vydává velice nepříjemné zvuky a vibrace, které každého krtka z Vaší zahrady vypudí. Pokud se chcete dozvědět více, jak tento elektronický přístroj funguje, doporučujeme vám tento článek.

 Chemický odpuzovač – dalším způsobem je umístit nasáknutý hard naftalínem nebo benzínem přímo do chodbiček.

 Aromatické květiny – častou radou, jak na krtka, je vysadit na zahradu aromatické květiny, jako jsou např. afrikáni nebo pryžec křižmolistý.

 Hluk na zahradě – krtek má rád klid, pokud tedy bude na zahradě neustále živo, budete často sekat trávu a provádět další hlučné aktivity, krtek by se měl přemístit na jiné místo.

Pokud nechcete čekat, až se krtek rozhodne sám odejít, můžete použít past na krtka.

Past na krtka

Pasti na krtka jsou jedny z nejúčinnější a nejpoužívanějších způsobů, jak se zbavit krtka. Pokud se i Vy rozhodnete pro tento způsob, jak na krtka, rozhodně doporučujeme takovou past na krtka, která krtka nezabije, ale pouze odchytí. Tato past je zcela ekologickou variantou bezpečnou i pro celé okolí. Tato past ve tvaru trubky se umístí přímo do chodbiček, kudy krtek prochází. Jakmile krtek do pasti vleze, už se z ní sám nedokáže dostat. Past na krtka je proto zapotřebí často kontrolovat, aby v ní nebyl uvězněný déle, než je nutné.

Jak umístit past na krtky

Jak chytit krtka pomocí odchytové pasti

Abyste krtka odchytili co nejdříve, připravili jsme pro Vás 5 bodů, podle kterých zvládne nastražit tuto past na krtka zcela každý.

 Než začnete připravovat pasti na krtka, nejprve se přesvědčte, které chodby krtek aktivně používá, abyste nečekali zbytečně. Ověřit si to můžete tak, že všechny krtince na zahradě zašlapete a počkáte do druhého dne, které chodby si krtek obnoví.

 Krtek sice dobře nevidí, ale zato má velice dobrý čich. Než tedy začnete past na krtka líčit, nejprve ji dobře umyjte vodou a poté s ní manipulujte jedině v rukavicích. Jakýkoliv lidský zápach by mohl krtka odradit od vstupu do pasti.

 Lopatkou odkryjte vrchní část krtince, který krtek obnovil, až se dostanete pod zem, přímo do vodorovné krtčí chodby. Do této chodby past na krtka položte tak, aby plynule navazovala na krtkovu chodbu, a aby otvor se signalizací směřoval vzhůru.

 Do pasti na krtka není zapotřebí umísťovat žádnou návnadu. Pokud krtek chodbu aktivně používá, dříve nebo později se do ní vrátí, aby si ji opravil. Pokud byste však chtěli krtka do pasti nalákat dříve, můžete do ní umístit žížaly. 

 Past dobře zasypte zeminou a často kontrolujte signalizační praporek, aby krtek nebyl v pasti odchycen déle, než je nutné.

Přejeme hodně úspěchu v boji proti krtkům!

  
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY