Jak se zbavit krtků? Vyžene je plašič krtků!

Máte na své zahradě čím dál více krtin a už Vám dochází nápady, jak vyhnat krtka ze zahrady? Přítomnost krtka v zahrádce sice vypovídá o tom, že ji máte plnou žížal a jiných užitečných tvorů, avšak rozrytou zahradu plnou krtin nechce nikdo z nás. Proto Vám ukážeme účinný způsob, jak se zbavit krtků na zahradě. Tento oblíbený způsob, jak vypudit krtka, zvládne zcela za Vás malý elektronický přístroj zvaný plašič krtků.

Jak na krtka

Krtek obecný

Krtek je malý černý hmyzožravec žijící několik decimetrů pod zemí. Krtek buduje chodby dvojího typu, jedny jsou obytné a ty druhé okružní, v kterých loví potravu. Krtek je opravdu neúnavný pracovník. Chodby dokáže hloubit rychlostí 12-15 m za hodinu a mohou být dlouhé až několik stovek metrů. Krtek se nezastaví dokonce ani v zimě, jelikož krtci nepřezimují. Krtek patří mezi chráněné živočichy, a proto jediným způsobem, jak se můžeme krtků zbavit, je vyhnat krtky z našeho pozemku. Krtek má špatný zrak, jelikož ho pod zemí nepotřebuje, ale zato ho příroda obdařila velice silným sluchem, čichem a také citlivostí na zemské vibrace. A právě na tyto posílené smysly můžeme, při přemýšlení nad tím, jak se zbavit krtků ze zahrady, cílit.

Jak na krtka

Otázkou, jak na krtka, se jistě trápí nejeden zahrádkář. Existuje množství babských rad, jak vyhnat krtka ze zahrady, avšak i když tyto způsoby zafungují, ve většině případů se krtek dříve či později vrátí zpět do svých již připravených chodbiček. Na krtka proto musíme mazaněji a vybrat způsob, jak se zbavit krtků nadobro – tím myslíme, jak vypudit krtka nadobro. A přesně s tím nám pomůže odpuzovač neboli plašič krtků.

Jak se zbavit krtku na zahrade

Plašič krtků – jak funguje?

Odpuzovač nebo plašič krtků je malé elektronické zařízení, které pouze jednoduše vložíte do země na místo, odkud chcete krtky vypudit. Plašič krtků je naprogramován tak, aby vydával ultrazvukové signály na různých frekvencích v kombinaci s krátkodobými pronikavými vibracemi. Tyto ultrazvukové signály a vibrace jsou pro krtky velice nepříjemné a cítí se v neustálém ohrožení. Kvalitní plašič na krtka by měl vydávat ultrazvukové signály na různých frekvencích a v různých intervalech, aby si krtek na tyto podněty nemohl nikdy zvyknout. Plašič krtků můžete mít na zahradě umístěný klidně po celý rok a tím si zajistíte, že se Vaší zahradě vyhne každý krtek, ale i had nebo hraboši obloukem a raději si najde nějaké klidnější místo k bydlení.

Výhody plašiče krtků

 Elektronický odpuzovač krtků je nenásilnou formou, jak vyhnat krtka ze zahrady.

Plašič krtků je zcela netoxický a je tedy bezpečnou formou ochrany i když máte děti nebo domácí a hospodářská zvířata.

Odpuzovač krtků (s vodotěsným krytem) můžete používat 365 dní v roce za každých podmínek.

Plašič na krtka funguje také jako plašič hrabošů, rejsků, myší nebo hadů.

Plašič krtků je výborná prevence proti zabydlení se krtků, hadů nebo hrabošů na Vaší zahradě.

  
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY