Škubací vosk HB 15 kg

 
Tip Efekt lupa
 

Škubací vosk vhodný k dočištění škubané husy, kachny či jiné vodní drůbeže, s jeho pomocí odstraníte snadno a rychle zbytky peří,  takže budete mít škubanou drůbež absolutně čistou. Škubací vosk je třeba rozehřát ve vodě na 55-60°C, drůbež do něj ponořit, ihned zchladit ve studené vodě a poté již vosk se zbytky peří jednoduše oloupat z těla drůbeže. Vosk je možné po ohřátí a přefiltrování opakovaně používat. Balení: 3 pláty (cca 15 kg).

Dostupnost SKLADEM (> 5 ks)
Můžeme doručit do
1.11.2021
Běžná cena 2 399 Kč
Ušetříte 400 Kč (–17 %)
1 999 Kč    
Kód produktu 0324
Kategorie Škubací vosk
Záruka 2 roky
 

Škubací vosk HB 15 kg

Škubací vosk k dočištění škubané vodní drůbeže, snadno a rychle odstraní zbytky peří, možno používat opakovaně, 3 pláty=15 kg. Náročné ruční dočišťování při škubání kachen, hus a další drůbeže bude s tímto voskem minulostí. Škubací vosk Vám pomůže snadno a rychle odstranit zbytky peří, aby byla škubaná drůbež pěkně čistá a hladká. Příprava a použití vosku přitom nezabere mnoho času. Škubací vosk je potřeba nejprve rozehřát ve vodě na 55-60°C, drůbež do něj ponořit, ihned zchladit ve studené vodě a poté již vosk se zbytky peří jednoduše oloupat z těla drůbeže. Skvělé na tomto vosku je, že se dá po ohřátí a přefiltrování používat opakovaně.

Příprava škubacího vosku:

Vosk je dodáván v plátech po cca 5kg a na běžné škubání doporučujeme použít cca 15 kg. Škubací vosk je nutné nejprve rozehřát ve vodní lázni (v poměru 25% vosku a 75% vody) na 55-60°C nejlépe v termostatickém hrnci, který bude udržovat stálou teplotu. Rozehřátý vosk se nesmí vařit - var neumožňuje rovnoměrné pokrytí drůbeže voskem. Zároveň si připravte druhou nádobu se studenou vodou.

Škubací vosk se využívá pouze k dočištění, proto je nutné z drůbeže nejprve odstranit 50-85% peří. Drůbež můžete oškubat ručně nebo využít škubačku na drůbež. 

Aplikace:

Samostatné dočištění probíhá tak, že předškubanou husu, kachnu či jinou vodní drůbež ponoříte na několik sekund do rozpuštěného vosku, vytáhnete, necháte lehce okapat, aby stekl přebytečný vosk a ihned schladíte v nádobě se studenou vodou, aby vosk na drůbeži zatvrdnul. Toto opakujete podle potřeby, a poté vosk se zbytky peří jednoduše oloupete z těla drůbeže. Ideální tloušťka voskové vrstvy by měla být cca 2-3 mm.

Po použití můžete vosk znovu zahřát a přefiltrovat přes síto, abyste jej mohli znovu použít. Pozor, vosk velmi rychle tuhne, a proto tento proces musíte provádět rychle. Při práci s voskem jsou nutné ochranné pomůcky - brýle, gumové rukavice a zástěra!

Hmotnost 15.5 kg
Kat. škubačky Škubací vosk
Kat. škubačky Slepice, husy, kachny, krůty, Slepice, Křepelky
Příslušenství ke škubání Škubací vosk
 
Tento web používá soubory cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Zde naleznete více informací.