Vyžeňte kuny z půdy

Přítomnost kuny na půdě může způsobit značné nepříjemnosti. Kuna, která se na půdě usadí, často zanechává nečistoty, nepříjemný zápach a hluk, může to vést dokonce k poškození izolace. Jak se vypořádat s touto obratnou šelmou elegantním způsobem?

Kuna ve strese


Co přivádí kuny na půdu?

Kuna skalní obvykle hledá teplé útočiště na podzim a v zimě, kde by se mohla usadit a také najít potravu. Je to mrštný tvor, který dokáže projít i úzkými mezerami. Jakmile si kuny najdou vhodný vstup, může to představovat velký problém. Kuny označují své teritorium výkaly a zápachem z pachových žláz, což může být snadno rozpoznatelné podle nepříjemného zápachu. Kuna je noční tvor a její pohyb na půdě můžete často slyšet v noci, kdy prozkoumává různé úkryty. Kuna má sklony k hravosti a ráda si hraje s různými předměty, jako jsou kabely nebo střešní izolace.

Jak se zbavit kun na půdě?

Existuje mnoho rad a tipů, jak se pokusit kuny vyhnat, ale ne všechny mohou fungovat. Kuna skalní je adaptabilní zvíře a může si brzy zvyknout na různé odstrašující metody, což může způsobit, že se vrátí. Nicméně jedna věc, kterou kuny skutečně nesnášejí, je hluk. Proto jsou k dispozici moderní elektronická zařízení, která se nazývají ultrazvukové odpuzovače nebo plašiče kun.

Jak funguje plašička kun?

Plašiče kun vydávají ultrazvukové signály, které jsou pro kuny nepříjemné, a proto rychle opouštějí místo, kde je plašič umístěn. Výhodou je, že ultrazvukové odpuzovače také vyhánějí myši a další hlodavce. Aby se kuny nevrátily, je důležité používat plašiče kun, které automaticky mění frekvenci, což znemožňuje kunám zvyknout si na nepříjemný zvuk.

Kam umístit plašičku kun?

Plašičku kun umístěte nejlépe do rohu půdy a směrujte jej k opačnému rohu, aby se signály šířily co nejdále a pokrývaly co největší plochu. Plašičku kun můžete položit na zem nebo jinou plochu, nebo jej připevnit pomocí magnetického držáku. Poté stačí plašič kun zapnout a nechat ho pracovat.

Kuna na pude

Je použití ultrazvukového plašiče bezpečné?

Ultrazvukové signály, které zařízení vydává, jsou pro lidské ucho zcela bezpečné. Na rozdíl od použití jedů nebo chemikálií je použití plašičů pro lidi a domácí zvířata bezpečné. Pouze pro křečky a morčata může být ultrazvukový signál nepříjemný, a proto není vhodné tato zvířata v ošetřovaném prostoru chovat. Plašič kun ponechte zapnutý i poté, co kuny opustí prostor, abyste předešli jejich možnému návratu.



SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY