Vyberte si s námi nejlepší past na potkany

Když se v domácnosti, sklepě nebo skladě objeví potkani, je nezbytné jednat okamžitě. Potkani jsou chytrí a odolní hlodavci, kteří se rychle množí a jsou přenašeči různých onemocnění. Proto je třeba neotálet. Jeden z účinných a ověřených způsobů, jak se potkanů zbavit, je použít past na potkany. Jak ale vybrat správnou past na potkany?

Sklopec na potkany


Jak funguje past na potkany? 

Past na potkany je v podstatě klec vybavená nášlapným zařízením. Aby byl odchyt potkanů úspěšný, je třeba použít návnadu. Jako ideální návnadu lze použít kousek pečiva, sýr, salám nebo ji zvýšit pomocí tekuté aromatické návnady s chutí ryby. Jakmile hladový potkan zavítá do pasti a dotkne se nášlapného zařízení, past na potkany se ihned zavře a potkana uvězní uvnitř. Je důležité kontrolovat past na potkany minimálně dvakrát denně, aby se odchycený potkan netrápil. Past na potkany lze také využít jako past na krysy, protože tyto dva druhy hlodavců jsou si velikostně podobné.

Při výběru pasti na potkany je třeba dbát na několik faktorů:

  1. Materiál pasti: Doporučuje se vybrat past na potkany vyrobenou z pozinkovaného drátu, pokud plánujete dlouhodobé používání. Tento materiál je odolný proti rezivě a nepoškozuje se kontaktem s trusem.

  2. Síla drátu: Zkontrolujte sílu drátu pasti na potkany, která by měla být alespoň 1,5 mm, aby odolala zátěži a dlouho vydržela.

  3. Velikost pasti: Potkani obecně dorůstají velikosti až 27 cm, takže past na potkany by měla být dlouhá minimálně 30 cm pro jednostrannou past a minimálně 60 cm pro past s dvěma vstupy. Větší past až 100 cm je univerzálnější a lze ji použít i pro odchyt jiných škodných zvířat, jako jsou kuny.

  4. Počet vstupů: Můžete si vybrat mezi jednostrannou pastí, která se hodí tam, kde není dostatek místa, a pastí s dvěma vstupy, která zvyšuje šance na rychlý odchyt potkana.

  5. Typ zavíracího mechanismu: Past na potkany může mít padací bránu nebo zavírací most. Padací brána se hodí pro použití ve vodě, protože dvířka padají dolů bez odporu. Zavírací most má dvířka, která se sklápějí dovnitř a jsou vybavena pojistkou proti otevření.

past na potkany

Jakmile máte past na potkany připravenou, umístěte ji na místo, kde potkan často prochází nebo kde jste našli jeho trus. Návnadu položte do pasti, nastražte ji a pak už zbývá jen čekat. Trpělivost se v tomto případě vyplatí, a tak věřte, že úspěch brzy přijde. Hodně štěstí při lovu!

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY