Vyhřívaná podložka: Zahřeje psa v zimě

Bojíte se o zdraví svého chlupatého čtyřnohého kamaráda během zimy? Zimní měsíce mohou být náročné nejen pro lidi, ale i pro naše psí společníky. Jak poznat, kdy je psovi zima, a jak mu poskytnout potřebnou péči během zimního období? Máme pro vás tipy týkající se topných koberců pro psy a topení v psí boudě, a to vše se dozvíte v tomto článku, tak pokračujte ve čtení.

pes_a_zima

Jak rozpoznat, kdy je psovi zima

V zimě se některá plemena psů doslova rozkvétají a těší se na sníh a chladno. Mezi takové patří Malamuti, Husky nebo Bernští salašničtí psi. Ovšem jiná plemena se raději zavřou doma a neprojevují zájem o venkovní aktivity. To závisí na velikosti a váze psa, kvalitě srsti, věku a na tom, zda je pes zvyklý na venkovní prostředí během zimy. Nejvíce trpí nemocní a starší psi, štěňata a feny po porodu. Pokud je psovi zima, bude se pokoušet zahřát tím, že se položí tak, aby si dýchal na břicho. Příznaky podchlazení mohou zahrnovat klepání, kňučení a studené uši a tlapky.

Proč byste měli zvážit vyhřívanou podložku pro psa

Podchlazení může ohrozit nejen psy žijící venku v psí boudě, ale také psy, kteří tráví dlouhou dobu na studené podlaze. Nebezpečná situace nastane, když je pes mokrý a vystaven nízkým teplotám. Vyvářecí podložka pro zvířata je skvělým řešením, protože pomáhá rychleji vysušit srst vašeho mazlíčka a tím předchází možným nemocem.

  • Vyhřívaný koberec pro psa: Vyhřívaný koberec do bytu je ideálním řešením pro ty, kteří mají doma chladné podlahy. Funguje jako běžný koberec v domácnosti, ale zároveň psovi poskytuje teplé a suché místo. Tato hřejivá podložka se také hodí pro štěňata a feny po porodu. Důležité je vybrat praktickou a snadno udržovatelnou podložku, abyste se nemuseli obávat, že bude zničena po prvním zabláceném dni.
  • Topení v psí boudě: Pokud váš pes tráví většinu času ve své boudě, můžete zvážit instalaci topení do psí boudy během zimního období. Doporučuje se používat topení, když venku panují teploty okolo nuly nebo pod nulou. Dbejte však na to, aby rozdíly mezi venkovní a vnitřní teplotou nebyly příliš velké.

 

Jak funguje vyhřívaná podložka pro psa

Vyhřívaná podložka pro psa, kočku nebo jiná zvířata udržuje stálou povrchovou teplotu okolo 30°C, což je příjemné jak pro člověka, tak i pro naše domácí miláčky. Teplo, které tato podložka vyzařuje, je pro nás téměř nepostřehnutelné, ale pro psa je naprosto dostačující. Elektrický vyhřívaný koberec nebo podložka nezvyšuje celkovou teplotu v bytě nebo boudě, což je pro zdraví psa důležité. Místo toho zahřeje prostor mezi podložkou a srstí psa, což mu poskytne příjemné teplo bez rizika přehřátí.

Jak umístit topení do psí boudy

Pokud plánujete používat vyhřívaný koberec nebo podložku pro psa jako topení v psí boudě, měli byste zvážit dvě možnosti umístění:

  1. Umístění na podlahu: Při položení elektrické podložky přímo na podlahu boudy pocítí pes teplé místo větší plochou těla než v případě umístění na stěnu. Důležité je, aby byla podložka pokrývat pouze polovinu podlahy, aby měl váš pejsek volbu, zda se položí na vyhřívanou plochu, nebo ne. Podložka nebo koberec musí být umístěn na rovné podlaze a neměl by být překryt jinými předměty.

  2. Umístění na stěnu: Vyhřívanou podložku pro psa můžete také umístit na stěnu psí boudy. Doporučujeme umístit topení pouze na jednu ze stěn. Tím pes získá možnost vybrat si, zda se přitulí ke chladnější stěně nebo k té vyhřívané.

Vyhřívaná podložka pro psa se vyrábí v různého materiálu a v několika velikostních provedeních a je pouze na Vás, která hřejivá podložka nebo topný koberec bude nejvíce vyhovovat Vám i vašemu mazlíčkovi :)


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY