Vybíráme ten správný sklopec na lišky

Lišky na zahradě mohou být opravdovým problémem pro chovatele. Past na lišky se stává nezbytným nástrojem pro řešení tohoto problému. Jak však sklopec na lišku funguje a jaký je správný způsob, jak vybrat past na lišku?

past-na-lisku

Jak past na lišku funguje? 

Sklopec na lišku je v podstatě drátěná klec vybavená nášlapným zařízením, ideálním pro pasti na lišky. Jakmile liška tuto nášlapnou past uvnitř klece dotkne, past na lišku se okamžitě uzavře, uvězněná liška zůstává živá a nezraněná. Toto je jediný legální způsob, jak se zbavit lišky na zahradě.

Jak vybrat past na lišky

Lišky jsou opatrná zvířata, a proto je důležité pečlivě vybrat past na lišky. Zde je, na co se zaměřit:

  • Velikost pasti na lišky: Velikost je základním kritériem. Liška nemůže být příliš malá. Past na lišky musí být dostatečně prostorná, s délkou minimálně 120 cm a šířkou a výškou nejméně 34 cm.
  • Síla konstrukce: Drát musí být dostatečně pevný, minimálně o průměru 3 mm, aby odolal síle lišky.
  • Počet vstupů do pasti na lišku: Past na lišku s dvěma vstupy může být efektivnější, protože liška může být méně opatrná, když vidí druhý východ.
  • Typ spouštěcího mechanismu: Můžete vybrat mezi systémem zavíracího mostu a systémem padací brány, záleží na vašich preferencích.

    Kromě toho, pokud se zabýváte pastmi na lišky, můžete se zajímat také o pasti na vydru a pasti na bobry. A pokud se snažíte ochránit          slepice před liškou, doporučujeme některá z těchto opatření.

V každém případě je důležité mít vhodnou návnadu. Každá liška může mít odlišné preference, takže můžete vyzkoušet syrové maso, ryby nebo sušené ovoce. Po výběru pasti na lišky a návnady stačí past nastražit na vhodném místě a trpělivě čekat. Některé lišky se mohou odchytit během několika hodin, zatímco jiné mohou vyžadovat více času. Věříme však, že dříve nebo později budete mít úspěch. Hodně štěstí při lovu!

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY