Proč by Vaší kočce neměl chybět kočičí strom

Pokud máte doma kočku a ještě jste jí nepořídili kočičí strom tak zbystřete! Často jako majitelé zapomínáme, že v našem čtyřnohém miláčkovi je zakódován instinkt šelmy, který je nutné naplňovat. Kočičí strom není pouhou dekorací do Vašeho interiéru, nýbrž nepostradatelnou součástí každé kočičí domácnosti. Proč tomu tak je? V našem článku se dozvíte, proč by ani Vám doma kočičí strom neměl chybět.

kočka-do-textu

Naplňuje kočičí instinkty

Jsou mrštné, hravé, rychlé, rádi loví a pozorují své okolí z bezpečného úkrytu. Kočky jsou přirozeně lovecká zvířata, a proto mají potřebu šplhat, škrábat, skákat a pozorovat okolní prostředí z vyvýšených míst. Kočičí strom je vybaven sisalovými sloupky k tolik potřebnému obrušování drápků, různými druhy skrýší, domečků, doplněn o šplhadla pro kočky, prolézačky pro kočky a o závěsné plyšové kuličky nebo myšky na hraní. Dle prostorových možností dnešní trh nabízí malé kočičí stromy, střední kočičí stromy a velké kočičí stromy. Velmi oblíbené je také škrabadlo pro kočky na zeď. Škrabadlo na zeď je prostorově úsporné a skládá se z jednotlivých dílu, přičemž nám nabízí možnost vlastního individuálního rozvržení.

Fyzická i duševní pohoda

Kočičího strom poskytnete Vaší kočce vyžití a postará se o to, aby se mohla cítit bezpečně. Kočky jsou sice hravá zvířata, ale i ony si rády zalezou do bezpečné skrýše kde se pár hodin prospí. Kočičí strom s domečkem či úkrytem a herními prvky kompletně naplní potřeby kočky po všech stránkách.
 Návrh bez názvu (11)

Ochrana nábytku

Ne nadarmo se kočičím stromům říká také škrabadlo pro kočky. Kočičí strom je záměrně navržen tak, aby poskytl dostatečnou plochu pro broušení drápků. Sisalový materiál kterým jsou potaženy sloupky škrabadla je jako stvořený pro tuto jejich každodenní činnost. Vaše kočka již nebude mít sebemenší důvod k tomu, aby si své drápky brousila mimo její vlastní kočičí příbytek.

3-kokčky-na-blog

Výhled a pozorování

Kočky milují pozorování okolí z výšky.  Vyvýšený kočičí strom umožní kočce krásný výhled a přehled o tom, co se v jejím okolí děje.

Obdarujte Vaši kočku tím, co skutečně potřebuje a pořiďte jí i vy její vlastní kočičí příbytek do Vašeho domova. Její spokojené vrnění bude pro Vás tou nejhezčí odměnou.

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY