Proč na zahradě nesmí chybět hmyzí hotel

Hmyzí hotel je uměle vytvořený domeček pro hmyz, který poskytuje bezpečný úkryt a místo pro hnízdění užitečného hmyzu. Ptáte se proč si hmyzí hotel pořídit i na Vaši zahradu? Domeček pro hmyz je zabalen do atraktivního dřevěného designu, který skvěle zapadne do každé zahrady.  Jeho výplní jsou různé přírodní materiály jako jsou navrtaná polínka, šišky, piliny, dutinky a jiné.  Nenechte se ale zmást, domeček pro hmyz, není jen vkusný přírodní doplněk nebo dekorace. V tomto článku se podíváme na to, proč by hmyzí hotel neměl chybět na žádné zahradě, jaké hosty můžete očekávat a také kam domečky pro hmyz umístit, aby Vám a Vaší zahradě přinesli co nejvíce užitku.

Hmyzi-hotel-blog-do-textu

K čemu slouží hmyzí hotel

Hmyzí hotel včetně výše jmenovaného přispívá k biodiverzitě čili různorodosti druhů, jeho udržení a rozmnožování. Hmyzí hotel a všechen jeho užitečný hmyz, se postarají o to, aby Vaše plodiny nenapadali škůdci a zahrada byla krásně opylovaná a rozkvetlá. Domečky pro hmyz, jsou proto velmi oblíbené u zahrádkářů, kutilů, zejména pak u dětí, kterým poskytují možnost zblízka pozorovat fascinující chování těchto živočichů a jejich životní cykly.

 

 

Hmyzí hotel a jeho návštěvníci

  Opylovači – Hmyzí hotel často navštěvují  včelky samotářky, které nežijí v rojích, nevytvářejí hnízda a neprodukují med, zpravidla jsou menší velikosti a mírumilovné povahy.

 ✓ Hubitelé škůdcůPokud na své zahradě bojujete se mšicemi a do Vašeho hmyzího domečku se ubytuje slunéčko sedmitečné nebo škvor, máte vyhráno. Kromě mšic Vám pomohou zlikvidovat i červce a svilušky.

  Ozdoby zahrad  – Hmyzí domeček nabízí prostor ke kuklení motýlů, navštěvují jej i tolik ohrožení čmeláci a různé druhy brouků a  létajícího hmyzu.

Hmyzi-domecek-kerbl

Kam umísit hmyzí hotel

Hmyzí hotel, můžete postavit, či pověsit na slunné místo, ideálně orientované na jižní stranu do závětří. Hmyzí domečky umisťujeme tak, aby byli v blízkosti rostlin a zároveň aby hmyzu nabídli klidný azyl pro řadu let. Po umístění  se už můžeme jen těšit na naše první  hmyzí hosty.

hmyzi-hotel-kam-blog

Dnešní moderní zahrady už dávno nejsou o anglickém trávníku a průzračném jezírku s rybičkami. Současná doba, nás čím dál více vede k zamyšlení, jak zacházíme s planetou na které žijeme a jak se chováme k živočichům, kteří tady byli dávno před námi. Hmyzí domeček je prvním krůčkem k tomu, jak i vy můžete přispět k udržení některých vzácných druhů a docílit prosperující zahrady. Dovolte přírodě, aby na Vaši zahradu přinesla kus života!

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY