Plně automatická líheň na vejce CIMUKA HB typ S

Hledáte kvalitní plně automatickou líheň na vejce, s kterou bude líhnutí zcela bez starostí? Nechcete se starat o regulaci teploty a vlhkosti, otáčení či chlazení vajec a zároveň si chcete zajistit výborné výsledky líhnutí? Pak jste tu správně! Právě skříňová líheň Cimuka HB typ S bude perfektně vyhovovat Vašim požadavkům!
Líhnutí líheň CIMUKA HB typ líhně S

Plně automatická líheň na kuřata Cimuka patří ke špičce na trhu a nabízí řadu patentovaných technologií, které vznikly během více jak 30leté historie společnosti, díky kterým chovatelé dosahují výborných výsledků líhnutí. S touto univerzální líhní nebude problém líhnutí i dolíhnutí kuřat, housat, kachen, bažantů či křepelek. Automatické líhně neboli inkubátory značky Cimuka jsou snem pro každého chovatele, který hledá líheň kuřat s automatickou regulací teploty i vlhkosti s vysokou přesností a kontrolním alarmem, s automatickým otočným systémem vhodným pro všechny druhy vajec bez nutnosti cokoliv dokupovat a s unikátní funkcí chlazení vajec. Tyto kvalitní profi líhně se navíc vyznačují velice snadnou obsluhou a jsou jednoduché na čištění a údržbu. 

Kolik vajec je možné v líhni "vysedět" najednou?

Líhně Cimuka HB jsou velké skříňové líhně, které jsou díky intuitivnímu ovládání vhodné jak pro hobby, tak i pro profesionální chovatele. Líhně jsou vyráběny ve čtyřech velikostech, s kapacitou 175 až 700ks slepičích vajec, takže si můžete vybrat tu nejvhodnější líheň pro Vaše potřeby. Líheň na vejce je však velice flexibilní a tak se nemusíte bát, že byste v líhni nemohli líhnout i ostatní druhy drůbeže. Rošty pro umísťování vajec jsou totiž vybaveny dělícími lištami, které umožňují umístění různých velikostí vajec od křepelčích až po husí.


Otáčení vajec? Samozřejmě automatické!

Otáčení vajec v líhni je zajištěno pomocí automatického systému pro otáčení vajec TurnX. Jedná se o kovovou konstrukci s vlastním motorem a adaptérem, která otáčí s vloženými rošty s vejci pravidelně a velmi jemně v 1 hodinových intervalech. Pokud chcete líheň využít zároveň jako dolíheň drůbeže, stačí na poslední 3 dny inkubace otočný systém vypnout a na rošty na vejce připevnit kryty, aby Vám vznikly košíky vhodné pro dolíhnutí.

Přesná regulace teploty a vlhkosti - jedním slovem spolehlivost!

Líheň má přehledný ovládací panel s displejem, na kterém si nastavíte hodnoty vlhkosti a teploty jasně a pohodlně s vysokou přesností. Další nesmírnou výhodou je možnost kontrolního alarmu, který Vás upozorní při překročení nastavené příliš nízké nebo naopak vysoké teploty či vlhkosti. Vlhkost si líheň udržuje sama díky automatickému systému HUMISONIC.
Nastavení a kontrola teploty a vlhkosti v líhni CIMUKA HB C a  S


Automatické ochlazování vajec? Žádný problém!

Líhně Cimuka HB disponují unikátní funkcí aktivního periodického chlazení vajec. Co to v praxi znamená? Líheň si dokáže automaticky dle nastavení snížit v pravidelných intervalech teplotu i vlhkost na nízké hodnoty, a tím ochladit vejce a simulovat chování drůbeže, která během líhnutí na určitou dobu opouští hnízdo, aby se napila a nasytila. Na konci fáze ochlazování si líheň automaticky zvýší vlhkost, aby simulovala rosení vajec, ke kterému dochází v přírodě tak, že se drůbež během přestávky namáčí a následně takto mokrá nasedá zpět na vejce.
Systém HUMISONIC u líhní CIMUKA HB

Shrnuto, podtrženo, s koupí líhně Cimuka HB neuděláte chybu a líhnutí kteréhokoliv druhu drůbeže pro Vás bude potěšením!