Plašič kun aneb jak se zbavit kuny pomocí ultrazvukového odpuzovače

Obtěžuje Vás kuna na půdě, v chalupě, v kurníku či v autě? Ničí Vám střešní izolaci, kouše kabely v autě, zanechává za sebou hluk a zápach? Pak je načase kunu co nejrychleji odradit od návštěv Vašeho obydlí. Pokud nechcete k odpuzení kun používat pachové postřikovače či kunu ulovit do sklopce na kuny, nabízí se využít elektronický plašič kun.  

Odpuzení kuny

Co je to plašič na kuny

Plašič na kuny je malé elektronické zařízení, které vydává ultrazvukové signály, které jsou pro kuny, ale i malé hlodavce jako myši, krysy, potkany a rejsky nepříjemné, a v důsledku toho po krátkém čase prostor opatřený plašičem opouští. Přístroj vydává zvuky s proměnnou frekvencí, aby si škůdce na zvuk nezvykl a nevrátil se.

Využití plašiče na kuny

Plašič kun Vám pomůže ochránit vnitřní prostory jako jsou půdy, garáže, podkroví, chalupy, sklepy, kurníky, průmyslové haly, sklady, dílny, spíže, restaurace, supermarkety. Ale i venkovní prostory: zahrady, ovocné sady, dvory, parkoviště atd. Vzhledem k malé velikosti zařízení, je přístroj možné použít i v méně přístupných prostorách, např: střechy, podhledy, nebo jako plašič kun do auta.

Postřikový odpuzovač kun MARDAWAY, 500ml 5

Jak vybrat odpuzovač na kuny

Odpuzovače jsou vyráběny ve verzi s napájením přímo ze sítě, nebo v případě, že plašič kun potřebujete využít i v místech, kde není k dispozici elektrický proud, můžete využít přístroj napájený na baterie.

Ultrazvukový plašič hlodavců je vhodné vybírat podle toho, jak velkou plochu chcete chránit. Dosah přístroje je dán druhem a množstvím reproduktorů, z kterých ultrazvukový signál vychází. Odpuzovače DRAGON ULTRASONIC vybavené profesionálním membránovým reproduktorem, mají několikrát silnější dosah než přístroje s reproduktorem kovovým. Dosah se samozřejmě zvyšuje i s vyšším počtem reproduktorů.

DRAGON ULTRASONIC C200 p2

Jak umístit plašič na kuny

Plašič kun je v prostoru vhodné umístit tak, aby ultrazvukové signály dosahovaly bez odražení, co nejdále. Proto se přístroj doporučuje umístit do jednoho z rohů ošetřovaného prostoru, s nasměrováním na protilehlý roh. Ultrazvukový signál se totiž velmi dobře odráží od pevných ploch a tím se jeho zvuk zvyšuje. Frekvence odpuzovače se optimálně šíří i v motorovém prostoru vozidla, a proto je vhodný jako plašič kun do auta.

Odpuzovač Dragon Ultrasonic připevníte do ošetřovaného prostoru pomocí magnetického držáku snadno, rychle a bezpečně na téměř jakýkoliv povrch. Přístroj je vybaven silným magnetem, používaným v průmyslové upevňovací technice. Stačí tak kousek kovového povrchu, např. potrubí, zábradlí, okap, kovový parapet, střešní konstrukce, topení atd. a ihned máte bez jakékoliv montáže přístroj nainstalovaný. Pokud v ošetřovaném místě není žádný kovový povrch, na který by bylo možné plašič hlodavců umístit, je možné využít speciálního kovového přívěsku, který je součástí balení. Kovový přívěšek přišroubujete na požadované místo a poté na něj pomocí magnetu odpuzovač jednoduše připevníte. 

DRAGON ULTRASONIC C200 p3

Bezpečnost

Ultrazvukové signály, které přístroj vydává jsou pro lidské ucho zcela bezpečné a na rozdíl od používání jedů či jiných chemikálií je využití plašiče pro člověka, ale i domácí a hospodářská zvířata neškodné. Výjimkou jsou chovné myši, křečci či morčata, pro které může být ultrazvukový signál nepříjemný a není vhodné tato zvířata v ošetřovaném prostoru chovat. Ultrazvukový plašič kun je proto vhodné ponechat zapnutý i poté, co kuny či hlodavci prostor opustí, aby jste předcházeli jejich případnému návratu.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY