Jaký zvolit kurník pro 10 slepic

Hledáte kurník, který bude ideální pro vašich 10 slepic? Správný kurník by měl slepicím poskytnout bezpečné a pohodlné útočiště a zároveň by se měl snadno čistit. Pak už je na každém chovateli, který kurník pro slepice pro něj bude tou nejlepší volbou. Připravili jsme pro Vás proto srovnání našich nejlepších kurníků pro 10 slepic a vysvětlíme si, jaké jsou v nich rozdíly. Tak pojďme na to!

Kurnik pro 10 slepic


Rozměry kurníku pro 10 slepic

Pokud hledáte kurník pro 10 slepic, pak pro Vás bude ideální prostor s podlahovou plochou 1,5-2,5 m2. Záleží ale také na tom, jak je prostor kurníku koncipován, kolik má hřadů a snáškových hnízd. Menší kurník pro 10 slepic nedoporučujeme, aby se v něm holky nemačkaly, ale zároveň by kurník pro slepice neměl být ani o moc větší, aby v něm bylo drůbeži příjemně i v chladném počasí. Při plánování kurníku však počítejte také s výběhem, který by měl mít výměru minimálně 40m2.


Srovnání kurníků pro 10 slepic

Při vybírání kurníku pro 10 slepic, Vám můžeme doporučit tyto dva druhy kurníků. Každý z kurníků má jinak řešené umístění kukaní, hřadů a také možnosti čištění. Záleží pak už jen na Vás, který kurník pro 10 slepic Vám bude nejvíce vyhovovat, nebo který se Vám bude prostě jen líbit více.

 


Kurník pro slepice
POLLY CLASSIC 2XL


Kurník pro slepice
POLLY FARM EVOLUTION 3XL

 Rozměry

105x155x107 cm

130x110x110 cm

 Počet hřadů

3

4

 Počet kukaní

2

3

 Vnější kukaně

ANO

NE

 Výsuvný trusník

ANO

NE

 Otevírací střecha

NE

ANO

 Snadné rozložení pro čištění

ANO

ANO

 Materiál odolný proti napadení čmelíky

ANO

ANO

 Hmotnost

60 kg

67 kg

 

Materiál kurníků

Při výběru kurníků máte často na výběr dřevěné a plastové kurníky. My však doporučujeme kurníky pro slepice vyrobené z vícevrstvého HPL laminátu, který je velmi pevný a odolný. Tento materiál je navíc výborným izolantem mezi vnitřním a vnějším prostředí, takže nemusíte hledat zateplený kurník pro 10 slepic. Další z velice důležitých vlastností tohoto materiálu je, že minimalizuje množení roztočů-čmelíků v kurníku. Materiál kurníku pro slepice je totiž velice hladký, a tak neposkytuje vhodné podmínky pro tyto drobné parazity.


Montáž kurníků

Kurníky vyrobené z HPL laminátu zvládne sestavit a rozložit opravdu každý. Sestavení kurníků je možné bez jakéhokoliv nářadí pomocí patentovaného zámkového systému.

Věříme, že ani s jedním z těchto kurníku neuděláte chybu. Naopak budete nadšeni z toho, jak se kurník pro slepice snadno se čistí, jak v něm jsou slepice spokojené a  kolik dlouhých let bude kurník pro slepice zdobit Vaši zahradu.

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY