Odchytová klec na kočky

Zatoulala se Vám kočka a nevíte si rady, jakým způsobem ji odchytit? Nejrychlejší a nejšetrnější možností bude použít past na kočky.

Odchytová klec na kočky funguje na principu sklapovací pasti. Do pasti umístíte návnadu, kočka pro ni vejde dovnitř, stoupne na nášlapnou plošinu a dvířka se za ní hned automaticky zavřou. Sklopec kočky ani jiná zvířata v okolí neohrozí. 

Jak nastražit sklopec na kočky

Nastražit sklopec na kočky není nijak složité a zvládne to i začátečník. Velice důležité je, abyste po celou dobu manipulace se sklopcem používali rukavice, aby past na kočky nebyla cítit lidským zápachem.

Ještě před nastražením past na kočky důkladně umyjte vodou a poté ji umístěte na místo, kudy kočka nejčastěji prochází. Následně sklopec na kočky nastražte zvednutím vstupů a zajištěním táhla (viz. video).

Poté do pasti umístěte návnadu. Návnadu můžete položit na nášlapnou spouštěcí plochu nebo zavěsit na závěsnou lžíci. Jako návnadu můžete použít například vnadidla z naší nabídky níže:


Pokud se Vám kočku nepodaří do několika dní odchytit, tak sklopec na kočky přemístěte na jiné místo, kde se kočka vyskytuje. Past na kočky choďte kontrolovat podle Vašeho volného času, avšak maximálně po 6 hodinách, aby kočka nebyla po odchytu ve sklopci uvězněná příliš dlouho a nebyla ve stresu. 

Jakmile se Vám kočku podaří odchytit, zakryjte sklopec dekou, aby se kočka uklidnila.

Past na kočku


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY