Klec pro chov křepelek CIMUKA

Přemýšlíte, jakou zvolit klec pro chov křepelek? Můžeme vám doporučit klece na křepelky s patentovanou technologií Comfortplast, které byly dlouhodobě testovány, aby vyhovovaly jak potřebám křepelek, tak i jejich chovatelů.


Hygienické trusníky

Klec na křepelky je hygienická díky výsuvnému trusníku, umístěným pod klecí. Trus tak propadá dolů do zásobníku a nezůstává v kleci na křepelky. Tímto systémem se odstraňuje množení škodlivých bakterií v kleci a zabraňuje se případnému onemocnění křepelek.

Trusník pro klece na křepelky CIMUKA


Krmení

Klec na křepelky je vybavena závěsným žlábkovým krmítkem, do kterého se sype potrava. Pro snížení ztrát krmiva, se na krmnou směs pokládá mřížka proti plýtvání, odolná proti nárazům. Díky umístění této mřížky, ušetříte až 30% potravy, jelikož nedochází k rozhrabávání krmiva křepelkami.

Krmítka u klecí pro křepelky CIMUKA


Napájení

Klec na křepelky je rozdělena na jednotlivé oddíly, kdy každý z nich je vybaven niplovou napáječkou, která poskytuje bezproblémový a hygienický způsob napájení křepelek uvnitř klece na křepelky. Součástí niplové napaječky jsou i přídavné misky na odkapávání vody, které díky úzké mezeře mezi niplem a miskou zamezují křepelkám k jejich namáčení. Voda do niplových napaječek je přiváděna z průhledného zásobníku vody pomocí systému hadic. Zásobník proto nabízí dokonalý přehled o aktuálním stavu hladiny vody, jeho víko chrání vodu před znečištěním a také zajišťuje chovatelům snadné doplňování dle potřeby.

Napáječky u klecí pro křepelky CIMUKA


Snáškový zásobník na křepelčí vejce

V kleci na křepelky je mírně nakloněná podlaha, po které se vajíčka odkutálí do snáškového zásobníku. Ze zásobníku lze čisté a nepoškrábané vejce jednoduše odebrat a nemusíme přitom narušovat chov křepelek.

Snáškový zásobník na křepelčí vejce u klecí na křepelky CIMUKA

Eliptická podlaha

Speciálně navržená podlaha pro chov křepelek, poskytuje křepelkám vyšší komfort při stání, chůzi i páření. Výsledkem je vyšší míra produkce vajec a méně problémů s nohama.

Eliptická podlaha u klece na křepelky CIMUKA

Rozšíření klece na křepelky

Klece na křepelky Cimuka jsou navrženy tak, aby mohly být stohovány. Na základní klec na křepelky lze libovolně vrstvit další přídavná patra klecí či odchoven Cimuka. Kapacita jednoho patra klece na křepelky je až 36 křepelek a lze je stohovat až do výše pěti pater.  

Rozšíření klecí na křepelky CIMUKA       


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY