Králíkárna s výběhem : zeleň a čerstvý vzduch

Chováte králíky, a nebo se na to teprve chystáte? Základem je kvalitní králíkárna, která vašemu králíkovi poskytne vše co potřebuje. Pokud hledáte něco kvalitního, praktického a zároveň si přejete dopřát Vašemu králíkovi, více než standard, je králíkárna s výběhem tou pravou volbou. Tento krátký článek pojednává o významu králíkárny s výběhem a jejím příznivém vlivu na celkové zdraví zvířat. 

kralikarna-s-vybehem-3

Pohyb a čerstvý vzduch 

Králíci jsou energičtí tvorové, kteří projevují stále touhu poskakovat a běhat. Během jednoho dne potřebují až tři hodiny volného pohybu. Z tohoto důvodu je důležité vybrat jim vhodnou králíkárnu, která jim umožní cvičení a hraní, a zároveň jim poskytne ochranu před sluncem a nepovolanými návštěvníky. Králíkárna s výběhem umožní tuto potřebnou aktivitu plnohodnotně naplnit a přispěje tak k dobré kondici vašich zvířat.  Pobyt na čerstvém vzduchu je pro králíky stejně přínosný jako pro člověka a co víc, čerstvý a čistý vzduch králíci zbožňují!

Možnost volby

Jistě Vás napadá, že alternativou králíkárny s výběhem může být klasická králíkárna se samostatným výběhem nebo ohrádkou pro králíka. Rozdíl je ovšem v tom, že výběr, kde zrovna králík bude, volíte vy a nikoli zvíře. Pořízení králíkárny s výběhem dáváte svému králíkovi naprostou svobodu zvolit si čas a místo pro to, kdy a kde chce zvorvna odpočívat a nebo být aktivní a dopřát si pohyb na trávě Vaší zahrady. Jedná se tedy o nejlepší variantu s ohledem na fyzickou i duševní pohodu zvířete. 

Nejdůležitější zásady při chovu králíka 

Kromě pravidelného krmení, zajištění pitné vody a kontaktu s chovatelem patří mezi zásadní aspekty světlo, sucho, čistý a čerstvý vzduch, a čisté a klidné prostředí. Králíkárna s výběhem je schopna Vám všechny tyto požadavky naplnit a tím zajistit, že Vaši králíci budou mít optimální podmínky pro šťastný a spokojený život. Je také důležité vědět, co je pro králíky škodlivé a co by jim mohlo ublížit. Dávejte pozor na vlhké prostředí, průvan, nadměrný prach a přílišný hluk. Králíci by měli být chráněni před přímým, silným slunečním zářením, protože ho nesnášejí dobře. Pečlivým dodržováním těchto zásad docílíte, že králíci budou mít bezpečné a zdravé prostředí, ve kterém se budou cítit šťastně.

 

 SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY