Odpuzovač koček: Zbavte se nezvaných návštěvníků

Kočky, přestože mohou být našimi milovanými domácími mazlíčky, mohou přinést i potíže, zejména pokud se pouliční kočky rozhodnou stát pravidelnými návštěvníky vaší zahrady. Kočky jsou hlavními přenašeči blech a jiných nemocí jako je toxoplazmóza a jiné. Proto pokud na Vaší zahradě pozorujete kočičí výkaly a nebo mrtvé myši a ptáky, je to známkou toho, že se na Vaší zahradě zabydlela cizí kočka. Pojďme si povědět o tom, jaké jsou účinná řešení tohoto ošemetného problému. 

blog-odpuzovac-kocek_02

Co je to odpuzovač koček?

Když přemýšlíme o způsobech, jak se zbavit kočičích návštěvníků, první na mysl přichází ultrazvukové odpuzovače koček. Bohužel, kočky jsou mnohdy vůči těmto ultrazvukovým signálům odolné a nereagují na ně, protože pro ně nejsou nepříjemné. A právě zde vstupují do hry pachové odpuzovače koček. Tyto zařízení využívají vůně, které jsou pro kočky nepříjemné nebo zneklidňující, což vede k tomu, že se vyhýbají oblastem, kde jsou tato zařízení umístěna. Věděli jste, že kočky mají velmi citlivý čich a některé vůně jsou pro ně nejen nepříjemné, ale mohou je i vystrašit?


Typy odpuzovačů koček:

  1. Pachové odpuzovače koček: Pachové odpuzovače koček jsou založeny na využívání specifických vůní, které jsou pro kočky odpudivé. Mezi vůně, které kočky nemusí, patří citrusové vůně, vůně pepře nebo vůně, které obsahují esenciální oleje. Tyto vůně nejsou pro člověka nepříjemné, ale pro kočky mohou být dost odpudivé. Nejlepším řešením je odpuzovač koček na bázi psí srsti. Není to jenom v pohádkách, že se kočky a psy s nemusí, také v reálném životě představují psy hrozbu číslo jedna pro kočky. Proto jejich srst může dobře posloužit jako dlouhodobý odpuzovač koček. 

  2. Vodní odpuzovače koček: Vodní odpuzovače koček pracují na principu postřikování vody, když detekují pohyb v určité oblasti. Kočky obvykle nesnáší vodu, a proto se snaží vyhýbat místům, kde mohou být postříkány. Tato metoda je účinná zejména venku, kde nepřekáží, když odpuzovač koček něco postříká. Také třeba počítat s neustálým doplňováním vody, co může být neekonomické. 

  3. Ultrazvukový odpuzovač koček: Ultrazvukový odpuzovač koček je zařízení navržené k tomu, aby odradilo kočky od přístupu na nežádoucí místa, jako jsou zahrady nebo zahradní nábytek. Funguje na principu vysílání ultrazvukových vln, které jsou pro kočky nepříjemné, ale pro člověka nezjistitelné. Toto zařízení je účinné a šetrné, neboť nevyužívá žádné chemikálie ani elektrické šoky. Instalace odpuzovače je jednoduchá a obvykle zahrnuje umístění přístroje na místo, kde se kočky často vyskytují.

 

blog-odpuzovac-kocek_03

 

Snažit se udržet kočky mimo vaši zahradu může být někdy výzva, ale vhodný odpuzovač koček to může udělat snazší než si myslíte. Zkuste experimentovat s různými typy odpuzovačů koček a najděte ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Přejeme Vám hodně štěstí při úspěšném odpuzování koček a klidnějších chvílích ve vaší zahradě!

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY