Jaký zvolit odpuzovač kun ?

Řešíte jak vypudit kunu z půdy? Našli jste překousané kabely od kun pod kapotou Vašeho auta? Máte toho už dost a rozhodli jste se jednat a zbavit se kuny jednou pro vždy? Pokud už tento problém řešíte, jistě víte, že máte dvě možnosti, a to buďto kunu odchytit pomocí odchytové pasti anebo ji vypudit pomocí odpuzovače. Tento článek je věnován zejména odpuzovačům, jejich přehlednému rozdělení a poukázání na hlavní kritéria, která Vám usnadní výběr a zajistí, že odpuzovač splní Vaše představy, ale hlavně Vás zbaví problému s kunou.

plasic.kun

 Základní rozdělení odpuzovačů 

Nejprve si pojďme odpuzovače rozdělit na dvě hlavní kategorie, a to na pachové odpuzovače kun a ultrazvukové odpuzovače nazývané také jako plašiče kun. 

Ultrazvukový plašič kun 

Ultrazvukový plašič kun je moderní, inteligentní zařízení, které představuje tichou a bezpečnou metodu, která neohrožuje lidi, ani domácí nebo hospodářská zvířata (s výjimkou chovných myší, křečků, morčat, atd.). Tento plašič kun generuje ultrazvukové signály, které jsou pro kunu velmi nepříjemné a účinně ji odrazují. Kuna nemá možnost si na tyto zvuky zvyknout, protože frekvence se neustále mění.

Vybírejte podle umístění 

Je vhodné, si před pořízením odpuzovače promyslet, kam zařízení chcete umístit, na základě toho můžete vybírat plašiče kun na baterie, plačiče kun do zásuvky a nebo plašiče kun do auta

Pachový odpuzovač kun 

Pachový odpuzovač kun je v podstatě pytlík naplněný chlupy různých psí plemem, které jsou navíc obohaceny o odpudivý zápach a jsou ošetřeny voskem, které prodlužují jejich pachovou účinnost. Pachový odpuzovač  kun lze umístit pod kapotu vašeho vozidla, na půdu,  nebo sklepa vašeho domu. Tento aromatický sáček vytvoří účinnou ochrannou bariéru, protože kuny mají výrazně citlivý čich a budou se vyhýbat místu, kde je pachový odpuzovač kun umístěn.

 Srovnání výhod 

Výhodou pachového odpuzovače je jeho flexibilita a velikost. Díky jeho rozměrům lze pachový odpuzovač umístit téměř všude a dostat se tak do míst, kam by se ultrazvukový odpuzovač nevešel. Nevýhodu ovšem je jeho opakovaná aplikace, kdy je nutné pachový odpuzovač měnit, jelikož se jeho účinnost pohybuje v trvání od 3 až 6 měsíců. Výhodou ultrazvukového odpuzovače, je jeho nepřetržitá funkce, pouze u přístroje na tužkové baterie, je též potřeba pravidelně baterie měnit za nové. Další velkou výhodou je jeho účinnost, která Vás ochrání počínaje od malých hlodavců jako jsou myši nebo rejsci, přes větší hlodavce jako potkany, až po savce jako jsou kuny. 

Věříme, že tento stručný článek vám poskytl základní přehled o dostupných druzích odpuzovačů a jejich hlavních výhodách a nevýhodách. Jsme přesvědčeni, že tato informace vám usnadní výběr odpuzovače, pokud právě hledáte ten správný.

 

 SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY