Nejúčinnější jed na potkany a krysy

Potkan obecný patří mezi nejinteligentnější hlodavce a velmi přizpůsobivé savce. Pokud se dostane do našeho obydlí, dokáže napáchat nesčetné škody a není jednoduché se ho zbavit. Potkan je stejně jako krysa navíc přenašečem mnoha infekčních onemocnění. Jestliže jste tedy nalezli potkaní či krysí trus, měli byste začít ihned jednat! Jednou ze zaručených metod, jak se zbavit potkanů, je použít jed na krysy a potkany. Čtěte dále a dozvíte se mnoho dalších informací právě o tomto účinném způsobu hubení potkanů! 

potka-do-textu-dva

Potkan nebo krysa? 

Potkan obecný může měřit až 27 cm a vážit až 500g, ocas má kratší než tělo. Srst potkana je šedohnědá, má malé černé oči a menší uši. Potkan je všežravec, avšak dává přednost obilovinám a jiné rostlinné stravě. Jedná se o vodomilného tvora, který umí plavat, potápět se, šplhat i skákat. Vyhledává vlhká místa jako jsou, sklepy, sklady, chlévy, kanalizace, či usedlosti blízko vody. Potkani se v dobrých podmínkách velice rychle množí. Samice vrhne až 5x ročně a pokaždé může mít až 10 mláďat. Potkan je v České republice velice rozšířený na rozdíl od krysy, kterou přizpůsobivější potkan téměř vytlačil. Krysa obecná má na rozdíl od potkana ráda suchá a teplejší místa. Je obecně menší než potkan, ale ocas má naopak delší než tělo. Krysa obecná má větší oči, špičatější čumák a delší ušní boltce.

Jak vyhubit potkany?

Jedna z několika účinných metod, jak se zbavit potkanů je využít jed na potkany a krysy. Potkani jsou však velice inteligentní tvorové a pokud si všimnou, že ostatní tvorové po požití návnady hynou, začnou se ji vyhýbat. Proto Vám můžeme doporučit jed na krysy a potkany z naší nabídky, který má delší nástup účinku a hubí potkany bezbolestně, a proto ostatní tvorové nemají podezření, že se jedná o jed a dokážete tak vyhubit celou potkaní smečku. Jedy v potkanech a krysách navíc vyvolávají pocit žízně, a tak často umírají venku při hledání vody k napití.

Jed na potkany a krysy - na jakém principu funguje?

Jed na potkany je ve skutečnosti  tzv. antikoagulační rodenticid, který v těle zablokuje využití vitaminu K, který je potřebný ke srážení krve. S nedostatkem vitaminu K dochází k pomalému krvácení, avšak až za 3 - 5 dní se objeví první příznaky otravy. Jed na potkany je ve formě sáčků naplněných pastou. Sáčky se snadno dávkují a ihned poznáte, zda jsou nakousané. Nástrahu je možné používat jak ve vnitřních, tak i venkovních prostorech.

Jak jed na potkany správně aplikovat?

 Před umístěním nástrahy odstraňte všechny potraviny, které by mohly být pro potkany snadno dosažitelné a mohly by je odlákat. 

Oblast, kde se krysy či potkani vyskytují nijak nečistěte, aby to hlodavce nevyrušilo a neodlákalo.

 Sáčky s nástrahou umístěte do deratizačních staniček a viditelně je označte, aby bylo zřejmé, že obsahují nebezpečný přípravek.

 Návnadu vždy umístěte mimo dosah dětí či domácích a hospodářských zvířat.

 Jed na potkany a krysy připevněte do blízkosti míst, kde jste zaznamenali jejich výskyt (díry, nory, cestičky..).

 Aplikační dávka pro hubení potkanů je 5-10 sáčků (100 - 200g) na jedno nástrahové místo.

Před aplikací si pozorně přečtěte etiketu, dodržujte dávkování a bezpečnostní návod k použití.

  
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY