Jaká je nejlepší venkovní bouda pro kočky?

Chcete pořídit domeček pro svoji kočku na zahradu, terasu nebo balkón, ale nevíte, jakou vybrat? Rozebereme si, jak by měl správný domeček pro kočku, respektive venkovní bouda pro kočku vypadat, co by měla zajišťovat a jaké jsou možnosti při jejím výběru. Tak čtěte dále.

bouda pro kocku venkovni

Materiál boudy pro kočky

Pokud hledáte domeček pro kočky pro venkovní využití, pak máte na výběr v podstatě ze dvou materiálů:

✓ Dřevo - Asi nejčastějším materiálem pro výrobu venkovní boudy pro kočku je dřevo. Dřevěné venkovní domečky pro kočky mají přírodní vzhled a tak zapadnou do každé zahrady. Pokud však hledáte boudu pro kočku na zimu, pak bychom zvážili izolaci stěn. Zateplený domeček pro kočky bude chránit mazlíčky v zimních měsících před chladem a zároveň v letních měsících před horkem. Zateplená bouda pro kočky je proto vhodná jako celoroční domeček pro kočky. Nevýhodou dřevěné boudy je její náročnější údržba.

✓ EKO Plast - Výhodami kočičí boudy vyrobené z EKO plastu je jistě její snadná údržba a vysoká trvanlivost. Eko plast se totiž vyznačuje tím, že se nekroutí, nepraská, neplesniví, nepropouští vodu a jednoduše se čistí. Bouda pro kočku vyrobená z ekologicky recyklovaného materiálu nabízí dobré izolační vlastnosti a navíc je odolná vůči UV záření. Tento materiál kočičího domečku má velice hladký povrch, který se snadno umývá a čistí a také nevstřebává nepříjemné pachy.


Vybavení venkovní boudy pro kočky

Na jaké aspekty se při výběru venkovní boudy pro kočku můžete zaměřit a podle čeho domeček pro kočky vybírat?

✓ Odklopná dvířka - aby byl venkovní domeček pro kočku odolný proti povětrnostním vlivům, tedy proti větru a chladu, měl by mít odklopná průchozí dvířka, která si kočka sama snadno otevře. Některé boudy pro kočky umožňují v letních měsících úplně odejmutí dvířek, aby do boudy proudil čerstvý vzduch.

✓ Okénko - pro zajištění světla v interiéru je vhodné alespoň malé okénko vyrobené např. z plexiskla.

✓ Otevírací střecha – otevírací střecha umožní snadné zkontrolování kočičího kamaráda a také pomůže rychle domek pro kočky vyčistit.

✓ Terasa – výbornou a stylovou variantou je bouda pro kočku s terasou. Váš chlupatý přítel může spát nebo odpočívat v přítmí domečku nebo může pozorovat okolí na vyvýšené terase.

✓ Zateplené stěny – zejména pokud hledáte venkovní boudu pro kočku, v které Váš mazlíček bude trávit chladné zimní dny, pak stojí za zvážení zateplený domeček pro kočky s dvojitou izolací ze Styrofoamu. Vyhřívaná bouda pro kočky ochrání kočku nejen v zimě před mrazy, ale také v létě před horkem. Dobré izolační vlastnosti nabízí také bouda pro kočky vyrobená z EKO plastu.

✓ Dvojpatrová bouda – pokud hledáte domeček rovnou pro dvě kočky, pak bude tou nejlepší volbou dvojpatrová bouda pro kočky. Každá kočka bude mít pro sebe jedno patro domku a nebudou se vzájemně rušit.

Která bouda bude právě pro Vašeho mazlíčka ta nejvhodnější?


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY