Jak zvolit efektivní odpuzovač neboli plašič kun

Máte-li nevítané návštěvníky ve svém domě a nevíte, jak se jich zbavit, může být řešením použití tužkových baterií jako zdroje pro odpuzovač kun. Tyto malé zařízení, známé také jako plašič kun, jsou stále oblíbenější volbou pro ochranu před kunami a malými hlodavci, kteří mohou poškodit vaše majetek, jako je střešní izolace nebo kabely v autě. Ale jak tato zařízení vlastně fungují a jak vybrat ten správný, abyste se nepálili?

odpuzovac-kun

 Ultrazvukový odpuzovač kun

Jedním z efektivních způsobů, jak se zbavit kuny, je použití odpuzovače kun. Tyto zařízení, známá také jako plašičky kun, vám umožní udržet kuny a malé hlodavce co nejdál od vašeho domu, auta a jiných nežádoucích míst. Plašiče kun se stávají stále oblíbenějšími díky své jednoduché aplikaci a bezpečnosti pro děti a ostatní živočichy v okolí. Princip fungování ultrazvukového odpuzovače kun je jednoduchý. Tato zařízení generují ultrazvukové signály, které jsou pro kuny a malé hlodavce nepříjemné, a tyto místa rychle opustí. Na trhu jsou k dispozici různé typy plašičků kun, a proto je důležité brát v úvahu několik faktorů při výběru.

Kde budete plašič kun využívat

Rozhodněte se, zda budete plašič kun používat pouze uvnitř vašeho domu nebo také venku. Plašič kun na venkovní použití by měl být vodotěsný, aby vydržel déle.

odpuzovac-kun-do-auta

 Jak velkou plochu potřebujete ochránit:

Zohledněte velikost prostoru, který potřebujete chránit. Různé plašičky kun mají odlišný dosah tónů, které generují, což závisí na počtu a typu reproduktorů.

Typ reproduktoru

Existují kovové a membránové reproduktory s různým dosahem. Membránové reproduktory jsou obvykle vhodnější pro větší prostory.

  • Kovové reproduktory – Jedná se o tradiční reproduktory s dosahem omezeným na maximálně 200-300 m2. Tyto plašičky kun jsou ideální spíše pro menší prostory, jako jsou půdy nebo karoserie auta.
  • Membránové reproduktory – Jsou moderními profesionálními reproduktory, které mají větší dosah, a to až 1500-2000 m2 ve vnitřních prostorech. Ve venkovních prostředích může být dosah mírně nižší, protože zvuk nemá pevné plochy, od kterých by se mohl odrazit. Plašičky kun vybavené těmito reproduktory jsou však schopny efektivně chránit větší garáže, skladovací prostory a dokonce i dvory.

 

Počet reproduktorů

 odpuzovače kun mohou mít jeden, dva nebo tři reproduktory, což ovlivňuje dosah tónů a úhel, ve kterém jsou vysílány.

  • Odpuzovače kun s jedním až dvěma reproduktory mají vždy rozsah tónů v úhlu 180°. Je vhodné umístit tyto plašičky kun do rohu ošetřeného prostoru, aby byly tóny slyšitelné v co největším záběru. Co se týká dosahu, plašič kun s dvěma reproduktory má samozřejmě větší dosah než odpuzovač kun pouze s jedním reproduktorem.
  • Odpuzovač kun se třemi reproduktory, někdy nazývaný jako 3D ultrazvukový plašič, má rozsah tónů v úhlu 270°. Tím pádem je vhodný i pro prostory s různými členitými rohy a úhly.

 

plasic-kun-ultrazvukovy

Připojení do elektrické sítě vs. baterie:

 Zvažte, zda chcete plašič kun napájený elektrickou sítí nebo na baterie. Bateriové varianty jsou vhodné pro místa bez přístupu k elektřině

  • Odpuzovač kun na baterie - ideální pro použití v autech nebo na půdě, kde není dostupná elektrická energie. Díky bateriovému napájení můžete tento odpuzovač snadno přenášet bez omezení kabely, ale samozřejmě budete občas muset vyměnit baterie.
  • Odpuzovač kun s elektrickým napájením - tento typ odpuzovače lze použít pouze tam, kde je dostupná elektrická síť, ale nemusíte se starat o výměnu baterií.

 

Zapínání odpuzovače 

Rozhodněte se, zda chcete, aby plašič kun byl ručně spouštěný nebo měl senzor pohybu.

  • Ruční aktivace - Plašič kun se zapíná buď připojením do elektrické sítě nebo stisknutím tlačítka. Dokud ho znovu nevypnete, bude nepřetržitě vydávat zvuky.
  • Senzor pohybu - Plašiče kun s detektorem pohybu začnou generovat zvuky až poté, co zachytí pohyb v okolí.

 

Při výběru plašiče kun si dejte pozor, aby byl naprogramován na generování tónů s proměnnou frekvencí, aby se kuny nezvykly                  na stálou  frekvenci a aby byl účinnější v dlouhodobém boji proti nim.S těmito informacemi byste měli být schopni vybrat odpuzovač kun, který bude efektivní pro ochranu vašeho majetku. Buďte trpěliví a pečliví, ať se kuny stane minulostí!


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY