Automatická dvířka do kurníku jsou skvělou investicí

Rozmýšlíte, zda investovat do automatického otevírání a zavírání kurníku? Pokud váháte ohledně vhodnosti automatických dvířek do kurníku a hledáte informace o jejich funkcích a výhodách, pokračujte v čtení. V následujícím textu si vysvětlíme, jak automatické otevírání a zavírání kurníku pracuje a co jsou jeho hlavní přínosy.

Princip automatického otevírání a zavírání kurníku

Automatická dvířka do kurníku představují systém, který automatizuje procesy otevírání a zavírání kurníku. Tato technologie umožňuje nastavit přesný časový harmonogram, kdy má kurník být otevřený a kdy uzavřený. Některé modely disponují fotocitlivými senzory, které reagují na okolní světelné podmínky, což znamená, že dvířka otevírají při svítání a zavírají se při soumraku.

Důvody pro pořízení automatických dvířek do kurníku

Automatické otevírání a zavírání kurníku přináší chovatelům řadu výhod a usnadňuje jejich denní rutinu. Zde je několik hlavních důvodů, proč zvážit pořízení těchto samozavíracích dvířek

Pohodlí a úspora času 

Jednou z hlavních výhod je možnost vyhnout se rannímu vstávání a večernímu zamykání kurníku. Můžete si dopřát klidnější rána a večery, aniž byste museli brzy vstávat nebo se spěšně vracet domů. Flexibilita pro volný čas. Automatická dvířka umožňují plánovat víkendové výlety nebo dovolené bez starostí o péči o slepice. Stačí zajistit dostatek potravy a vody, a automatická dvířka se postarají o otevírání a zavírání.

Ochrana před predátory

Automatická dvířka poskytují spolehlivou ochranu slepic před nočními predátory, jako jsou kuny, lišky a lasičky. Tyto predátory obvykle útočí za šera, ale s automatizovanými dvířky mohou být bezpečně zamezeny. Pro ještě vyšší bezpečnost lze použít dvířka s bezpečnostním zamykáním, která se uzamknou po zavření a brání predátorům v jejich otevření.

Shrňme si to 

Automatické otevírání a zavírání kurníku nabízí klid a větší flexibilitu při chovu slepic. Nemusíte více uzpůsobovat své denní aktivity a volný čas pod potřeby vašeho drůbeže. Tato technologie výrazně usnadňuje správu kurníku, umožňuje vám lépe minimalizovat rizika pro vaše slepice a je kompatibilní s různými typy kurníků. Vzhledem k těmto výhodám se jedná o investici, kterou stojí za to zvážit. Pokud se nejste jisti, který model automatických dvířek je pro vás ten pravý, můžete si přečíst srovnání jednotlivých variant v článku.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY