Jak vytvořit automatický kurník pro slepice

Chcete chovat slepice bez zbytečných starostí a povinností? Pak bude automatický kurník pro Vás jako stvořený. Nemusíte se však bát, že byste si museli pořizovat celý nový kurník pro slepice. Bude stačit na ten Váš stávající kurník pro slepice připojit automatická dvířka a rázem se z něj stane chytrý kurník. Tak si pojďme vysvětlit, jak na to!

Jak vytvořit automatický kurník pro slepice

Vytvoření automatického kurníku není žádnou vědou. Stačí si pořídit automatické otevírání a zavírání kurníku, které jednoduše připevníte na kurník a máte hotovo. Na Vás bude jen rozhodnutí, zda si raději pořídíte kompletní systém včetně bezpečnostních dvířek. Dvířka v tomto případě připevníte na otvor v kurníku a připojíte na ně jednotku pro automatické otevírání a zavírání kurníku. Druhou možností je připojit automatické zavírání a otevírání kurníku přímo na vaše dřevěná, plastová nebo jiná dvířka v kurníku.

Co umí automatický kurník 

Automatická dvířka do kurníku pracují zpravidla na dvou principech. Tím prvním je časovač, na kterém si nastavíte přesné časy, v kolik chcete, aby se dvířka kurníku otevřela a zavřela. Některé automatické otevírání a zavírání kurníku má zabudovaný světelný senzor, díky kterému se dvířka otevírají při svítání a zavírají při soumraku. Co všechny Vám tyto funkce ulehčí?

Klidná rána – automatický kurník slepice ráno včas vypustí a vy tak nemusíte před prací nebo o víkendu spěchat, abyste je stihli otevřít.

Pohodlí ve špatném počasí – někdy je počasí jak se říká na draka a nám se nechce ven. Otevírání a zavírání tedy necháte na kurníku a vy se můžete věnovat příjemnějším činnostem.

Bezstarostné večery – ani večer nebudete muset spěchat kvůli slepicím domů, aby je náhodou nenavštívila liška nebo lasičky. Dvířka se vždy včas zavřou a vy můžete zůstat klidně do noci mimo domov.

Dovolená – kdy jste si naposledy dovolili odjet na víkend pryč nebo na dovolenou? S automatickými dvířky to už nebude takový problém. Kurník se vždy ráno a večer včas uzavře a vy už jen poprosíte někoho, aby v průběhu dne doplnil slepicím vodu a krmení.

Věříme, že automatický kurník  pro slepice si rychle zamilujete a po pár týdnech už se ke klasickému každodennímu otevírání a zavírání slepic nebudete chtít vracet. Přejeme klid a pohodu při chovu slepic.

  
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY