Jak vybrat výběh pro slepice

Máte svůj domácí chov slepic a přemýšlíte, jaký výběh pro slepice pro ně bude ten nejlepší? Každý ví, že dostatečně veliký výběh na zelené trávě je to nejlepší, co můžete své drůbeži dopřát. Jak velký výběh pro slepice ale vytvořit a jaký materiál bude pro venkovní výběh pro slepice ten nejlepší?  

Síť pro drůbež

Jak velký výběh pro slepice

Na úvod je potřeba podotknout, že žádný přesný návod, jak by měl výběh pro slepice vypadat neexistuje. Obecně se udává, že jedna slepice by měla mít 4-10 m2 volného prostoru. Vždy však záleží na samotném chovateli, jaké má možnosti. Čím větší slepičí výběh vytvoříte, tím samozřejmě lépe. Výška ohrady pro slepice by se měla být minimálně 1m, ale záleží na plemeni slepic.

Jaké jsou výhody výběhu pro slepice?

Volnost a rozlet činí slepice šťastné a spokojené. Spokojení budete i vy, jelikož ušetříte nějakou tu korunu za krmivo. Tráva, brouci a semínka, které si slepice sami najdou, jim totiž poskytne řadu nenahraditelných živin. Díky této rozmanité stravě budou i jejich vajíčka kvalitnější a výživnější. Velký výběh pro slepice reguluje také problémové chování v hejnu a napadání slepic mezi sebou.


Možnosti při výběru oplocení pro slepice

Jelikož ve volné přírodě by byly slepice na ráně před predátory a mohly by se Vám snadno zatoulat, je zapotřebí vybrat vhodný ohradník pro slepice, s pomocí kterého vytvoříte vhodný venkovní výběh pro slepice. Na výběr máte v podstatě ze 3 možností. Využít můžete hotový klecový výběh pro slepice, pletivo pro slepice nebo síť pro drůbež, která funguje perfektně jako mobilní ohrada pro slepice.

Mobilní výběh pro slepice

Výběh, který je možné čas od času posouvat na novou nevyzobanou plochu, je výborná věc. Takto jednoduše můžete přesouvat např. síť pro drůbež. Síť pro drůbež postavíte úžasně rychle a jednoduše na jakémkoliv místě. Tvorba oplocení pro slepice je přitom nesmírně variabilní, tedy můžete vytvořit výběh pro slepice téměř jakéhokoliv tvaru potřebujete. Jakmile slepice ve svém výběhu vyzobou nebo vyhrabou trávu, můžete jim tento mobilní plot během chvilky přesunout na nový prostor. Síť pro slepice můžete využít také k ohraničení zahrádky nebo jiného prostoru, kam nechcete, aby Vám drůbež chodila.

Tak vzhůru do toho, ať mají Vaše slepičky rozlet. :)


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY