Jak vybrat přepravní box pro kočku

Chystáte se na cesty a svého mazlíčka berete s sebou? Začínáte se poohlížet po přepravním boxu, ale tápáte v širokém výběru? Pokud je Vaše odpověď ano, pak je tento článek přesně pro Vás. V našem článku se dozvíte pár rad a typů podle kterých se řídit, abyste Vaší kočce vybrali ten správný přepravní box.

prepravni-box-pro-kocku-2

 Mazlíčka zvažte i změřte

Přepravní box vybírejte podle váhy a velikosti Vašeho mazlíčka. Váha je při výběru přepravního boxu určující jak z hlediska pohodlí, tak z hlediska bezpečnosti. V těsném boxu Vaší kočce nebude příjemně a není to pro ni ani bezpečné. Zvažte svého miláčka a přepravní box přizpůsobte jeho hmotnosti. V neposlední řadě mazlíčka změřte od čumáčku po ocas. Přepravní box by měl být natolik pohodlný, aby si v něm kočka mohla stoupnout, otočit se, a navíc ještě zbylo místo pro pohodlnou dečku, drbnou hračku anebo pamlsek na cestu. 

 Promyslete čím budete cestovat 

Standardní přepravní box pro kočku je vhodný do auta, vlaku nebo lodi. Pokud však máte v plánu cestovat letecky, je zapotřebí aby přepravní box splňoval standardy mezinárodní letecké asociace IATA pro transport letadlem.

Zvolte vhodný materiál 

Mezi nejčastěji používané patří plast, který je lehký, cenově dostupný a snadno se čistí. Kovové přepravní boxy poskytují dobrou viditelnost a větrání, jsou často vyrobeny z lehkého hliníku a snadno se udržují. Na druhou stranu však často nabízejí menší komfort. Tento nedostatek se naopak nevyskytuje u textilních přepravek, které dobře vypadají, ale jsou také méně odolné a obtížněji udržovatelné. 

Myslete na praktičnost a bezpečnostní prvky 

Oči sice prodávají, ale nenechte se zlákat hned u první dizajnové bomby na kterou narazíte, a raději přemýšlejte o praktické stránce přepravního boxu. Dá se snadno čistit? dá se rozložit jako skládací přepravka? Odpovídá vybraný přepravní box pro zvířata požadavkům cestování? Nabízí pohodlné madlo pro snadné přenášení, nebo máte obavy z nepříjemného materiálu, který by se vám mohl zaryt do rukou? Jak působí konstrukce? Zdá se být dostatečně pevná a bezpečná? Všechny tyto faktory je důležité zvážit při výběru.

Doufáme, že naše rady a tipy vám usnadní výběr přepravního boxu pro Vašeho mazlíčka a přispějí k bezpečnému a pohodlnému cestování. S ohledem na velikost, hmotnost, materiál a bezpečnostní prvky můžete vybrat ideální box pro společné dobrodružství. Přejeme Vám, ať jsou Vaše cesty plné radosti a pohodlí pro Vás i Vašeho chlupatého přítele!


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY