Jak vybrat nejlepší krmivo pro slepice?

Zvažujete pořízení slepic do své zahrady nebo už jste hrdým vlastníkem této pernaté drůbeže? Je to skvělý nápad! Aby však vaše slepice zůstaly zdravé a přinášely kvalitní snůšku, je důležité jim poskytnout vyváženou a kvalitní stravu. Jak ale rozpoznat, které krmivo pro slepice je nejvhodnější a co naopak nepodávat?

Jake vybrat krmivo pro slepice

Jak správně krmit slepice

Základním pravidlem je, že slepice není jen popelnice na zbytky z kuchyně. Pro optimální prosperitu slepic je nezbytné, aby krmivo pro slepice obsahovalo vyvážený poměr makro a mikroživin. To zahrnuje dostatečné množství bílkovin, tuků, cukrů, vitamínů, aminokyselin a dalších živin. Máte možnost vytvořit si vlastní krmivo pro slepice nebo zakoupit již připravenou krmnou směs pro slepice.

Domácí šrot pro slepice

V případě, že máte přístup k cenově dostupným obilovinám, můžete sami vytvořit krmivo pro slepice. Použijete-li šrotovník na obiloviny a kvalitní suroviny, můžete snadno doma vyrobit vhodné krmení. Při výrobě je však důležité pečlivě vybírat suroviny s ohledem na vyvážený poměr živin, včetně kvalitních zdrojů bílkovin a minerálů.

Komplexní plnohodnotná krmná směs pro slepice

Pro ty, kteří preferují jednodušší přístup, existuje možnost zakoupit již kompletní krmivo pro slepice. Granule pro nosnice jsou vyvážené tak, aby obsahovaly optimální poměr všech potřebných živin. Při tomto řešení není třeba přidávat žádné další složky, což usnadňuje péči o slepice a minimalizuje riziko podvýživy nebo nedostatku důležitých živin.

Dávkování krmiva pro slepice

Je doporučeno umístit krmivo pro slepice do vhodného krmítka pro slepice, aby se zabránilo případnému lákání myší a potkanů. Zdravé slepice se přirozeně nepřežírají, takže není nutné se příliš starat o přesné dávkování krmiva pro slepice. Obvyklá doporučená dávka krmiva činí přibližně 120 g denně na jednu dospělou nosnici.

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY