Zahradní ohrádka pro králíka či morče

Chcete poskytnout svému králíkovi čerstvý venkovní vzduch, aniž byste měli obavy, že se zatoulá nebo se stane kočičím či jiným zvířecím dobrodruhům? Právě k tomu slouží venkovní ohrádka pro králíka a morče. Jak by však měl být výběh pro králíka navržen, aby poskytoval chlupáčům dostatečně velký a zároveň bezpečný prostor?

Ohrádka pro králíka

Požadavky na ohrádku pro králíka a morče:

Chcete-li poskytnout králíkům, morčatům a dalším malým mazlíčkům možnost pohybu na čerstvém vzduchu, nedoporučuje se je pustit na volnou zahradu nebo louku. Existuje riziko, že váš mazlíček bude vystrašen náhlým podnětem, což by mohlo vést k útěku nebo dokonce k možnému napadení kočkami, dravci, kunou nebo lasičkou. Proto je ideálním řešením venkovní ohrádka pro králíka či morče. Jaké kritéria by měla tato ohrádka pro králíka či morče splňovat, aby byla považována za bezpečnou?

  1. Krytý výběh pro hlodavce: Ohrádka by měla být ideálně opatřena krytem z pletiva, sítě nebo jiného materiálu, který ochrání zvířata před možnými útoky. Králíci jsou aktivní a skákaví, a tak krytí ohrádky slouží jako ochrana před případným přeskočením.

  2. Zabezpečení proti podhrabání: Pro majitele králíků je důležité zajistit, aby ohrádka pro králíka či morče byla alespoň částečně zahrabaná do země nebo měla spodní část chráněnou proti podhrabání. Morčata tohoto opatření obvykle nepotřebují.

  3. Dostatečně velký výběh: Je-li cílem nechat králíka venku, měl by mít k dispozici dostatek prostoru na zelené trávě.

Kam umístit ohrádku pro králíka a morče:

Stejně důležité jako výběr vhodného králičího výběhu, je také jeho umístění. Jaká pravidla je zapotřebí vždy dodržovat, aby byl králík v bezpečí?

  1. Stinné místo: Nejlepší je vybrat místo, kde budou králík, morče a další mazlíčci chráněni před přímým sluncem. Ochranná plachta proti slunci může být výbornou volbou, ale umístění ohrádky pod stromy nebo na stinné místo je stále doporučováno. Přenosná ohrádka pro králíka či morče může být praktickým řešením pro změnu místa podle potřeby.

  2. Minimum hluku: Místo by mělo být klidné, vzdálené od silnice a dalších zdrojů hluku.

  3. Bezpečná zeleň: Zajištěte, že tráva, ke které budou mít přístup, není pro králíky ani morčata nebezpečná.

Co by měla ohrádka pro králíka a morče obsahovat:

Důležitým aspektem péče o vaše mazlíčky v ohrádce je dostatečný přístup k čerstvé vodě. Zajištění, aby měli vždy k dispozici čistou a čerstvou vodu, je klíčové pro jejich zdraví a pohodu. Samozřejmě nesmí chybět miska s krmivem a nebo jesle na seno, aby měli králíci neustály přístup ke krmivu. Domeček pro králíka či morče jsou také důležité. Domeček může sloužit jako útočiště před nepřízní počasí a poskytnout pocit bezpečí. Králíci a morčata mají přirozenou tendenci žvýkat a hlodat. Poskytnutí bezpečných hraček, které mohou žvýkat, například dřevěné hračky nebo ty z přírodních materiálů, může být pro ně skvělým způsobem, jak udržovat své zuby v kondici a současně se bavit.

Přejeme vám mnoho radostných chvil s vašimi králíky a morčaty.

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY