Máte mravence ve skleníku? Zatočte s nimi!

Po několika hodinách strávených ve skleníku s péčí o vlastní zeleninu, vás teď nečekaně obtěžují nepříjemní nájemníci - mravenci? Je na čase vybavit se proti nim a rychle najít účinný způsob, jak se zbavit těchto malých hmyzích nájezdníků nejen ve skleníku, ale i na celé zahradě.

Jak na mravence ve skleníku 1

Proč jsou mravenci ve skleníku problémem?

Samotní mravenci jsou obvykle užiteční a pracovití tvorové. Proč tedy hledat prostředky k jejich eliminaci ve skleníku? Mravenci hrají klíčovou roli v provzdušňování půdy a odstraňování tlejících zbytků ostatního hmyzu. Nicméně ve skleníku mohou způsobit potíže tím, že šíří mšice, které s nimi žijí v symbióze. Mravenci, toužící po sladké medovici vytvářené mšicemi, mohou působit škody na rostlinách. To je důvod, proč hledáme způsoby, jak eliminovat jejich vliv ve skleníku.

Jak se efektivně zbavit mravenců ve skleníku

Existuje mnoho nápadů, ale většina tradičních triků často selže. Silné chemické látky jsou nevhodné, protože mohou poškodit zeleninu. Jednou z 100% přírodních a šetrných možností je využití křemeliny na mravence. BIO křemelina funguje dehydratačně, což znamená, že po kontaktu s mravencem jej doslova vysuší, aniž by ublížila rostlinám. Tato přírodní látka, používaná i v potravinářském průmyslu, představuje bezpečnou alternativu k eliminaci mravenců ve skleníku.

Křemelina na mravence

Zlikvidujte také mravence na zahradě

Mravenci se často přesunují do skleníku ze zahrady, a proto je klíčové postarat se o celkovou eliminaci mravenců na zahradě. Křemelina může být znovu užitečným prostředkem, protože její účinnost neklesá ani po dešti. Další možností jsou postřiky nebo spreje určené na mravence na zahradě, které mohou být aplikovány na všechny úkryty a stezky, kudy mravenci přicházejí. S těmito účinnými prostředky by mravenci ve skleníku měli brzy přestat být problémem.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY