Jak vybrat krmítko pro slepice

Na první pohled se může zdát, že je způsob krmení slepic nepodstatný. Jistou možností je nechat krmivo v kurníku v nějakém hrnci či kbelíků. Tak proč si vůbec krmítko pro slepice pořizovat?

Slepice jsou nezbedné a nádoby s krmivem rády převrhují a následně krmivo rozhrabují po celém kurníku. Rozsypané krmivo následně láká vetřelce, jako jsou myši, krysy a další škůdci. Jednou z hlavních předností krmítka pro slepice tedy je, že slepicím neumožňuje jeho převrhnutí. Většina krmítek pro slepice má navíc ochrannou mřížku proti plýtvání potravy.

Vzhledem k tomu, že je krmítko pro drůbež z části uzavřené, je možné udržovat krmivo v čistotě a suchu a máte přehled o tom, kolik toho slepice sní.

Velikost krmítka pro slepice:

První věc, kterou musíte vzít v úvahu je velikost vašeho chovu. Podle toho se bude odvíjet váš další výběr. V úvahu můžete také brát, jak často chcete drůbeži krmivo doplňovat a zda jezdíte často mimo domov. Můžete také vycházet z toho, že každá slepice sní za den cca ½ šálku krmiva tedy 100-120g.

Typy krmítek pro slepice:

Vybrat si můžete z celé řady krmítek a každému z Vás může vyhovovat jiný druh krmítka pro slepice. Krmítka jsou nabízena plastová nebo pozinkovaná. V nabídce jsou např. krmítka závěsná, která se dají zavěsit do výšky, čímž si zajistíte čistotu krmiva, jelikož slepicím znemožníte znečisťovat potravu svým trusem.

Dále krmítka žlabová či korytová, která mají pevnou a stabilní konstrukci.

A nakonec automatické krmítko pro slepice. Automatické krmítko pro slepice je v podstatě nádoba s tubusovým zásobníkem, který naplníte krmivem. Ze zásobníku je následně automaticky doplňováno krmivo do podavače, kde ho slepice odebírají. Slepice tak mají stálý přísun čerstvého jídla a nemusíte se obávat odjet na víkend mimo domov.

Kam krmítko pro drůbež umístit:

Jedno z nejlepších míst pro umístění či zavěšení krmítka je uvnitř kurníku. Tímto je krmivo chráněno před povětrnostními vlivy a škůdci.

Pokud si s výběrem krmítka stále nevíte rady, tak nás neváhejte kontaktovat a my Vám s výběrem krmítka rádi poradíme.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY