Jak vybrat kachník pro indické běžce

Plánujete začít s chovem indických běžců a hledáte pro ně vhodný úkryt? Správný kachník pro indické běžce by měl zajišťovat především sucho, ochranu před větrem a chladem. Jak ale vybrat kachník pro indické běžce, který Vám dlouho vydrží a navíc bude na zahradě i dobře vypadat?

Kachnik pro indicke bezce


Proč chovat indické běžce

Mnoho rodin se vrací k domácímu chovu drůbeže, především kvůli neustálému přísunu kvalitních domácích vajec. Pokud však nechcete chovat slepice, nabízí se právě nosné plemeno kachny domácí zvané indický běžec. Tato kachna nepotřebujeme žádnou zvláštní péči a přitom kromě toho, že je výborným producentem vajec, udrží také Vaši zahradu čistou od slimáků, larev a jiného hmyzu.

 


Jak vybrat kachník pro indické běžce

Než začnete chovat indické běžce, bude zapotřebí pořídit jim úkryt, který se nazývá kachník nebo také domek pro indické běžce. Indický běžec bude úkryt využívat pouze v noci nebo v období snášky, proto mu stačí celkem malý kachník. Z naší nabídky Vám můžeme doporučit kachník pro indické běžce vyrobený z HPL laminátu, který vám vydrží věky. Co kachník pro indické běžce z tohoto materiálu zajišťuje:

Snadné čištění – domek pro indické běžce vyrobený z HPL laminátu je velmi hygienický a můžete ho snadno umývat jakýmikoliv čistícími prostředky. Materiál je naprosto hladký, a proto je odolný proti napadnutí různými parazity nebo bakteriemi. Kachník pro indické běžce navíc neabsorbuje pachy ani tekutiny, a tak zajišťuje maximální hygienu pro zvířata.

Dobrá tepelná izolace – kachník pro indické běžce zajišťuje perfektní tepelnou izolaci, to znamená, že kachnám bude v domku příjemně v teplém i chladném počasí.

Vysoká pevnost a odolnost – domek pro indické běžce vyrobený z vícevrstvého HPL laminátu splňuje mimořádné požadavky na zatížení a trvanlivost. HPL laminát je odolný proti nepřízni počasí, ale i proti opotřebení časem. Kachník nepodléhá hnilobě, a proto je to výborná investice do budoucna, protože máte jistotu, že za pár let nebudete muset kupovat další domek.

Snadné složení a rozložení – pro montáž kachníku pro indické běžce není zapotřebí žádného nářadí, ani speciální zručnost. Domek snadno složíte a rozložíte pouze pomocí patentovaného zámkového systému. Materiál je přitom velmi těžký a bytelný, a proto je kachník odolný a stabilní i ve větru.

Inovativní design – v neposlední řadě pevné domky v barvě dřeva skvěle zapadnou na každou zahradu, farmu nebo klidně do parku.

 

Kachník čištění a údržba


Při přípravě prostoru pro indické běžce však také nezapomeňte na výběh, v kterém bude drůbež trávit většinu času. Indický běžec je doslova běžec, a potřebuje opravdu hodně prostoru. Nezapomeňte také na to, že indičtí běžci mají rádi společnost, a proto si pořiďte minimálně páreček. Pokud budete chtít časem svůj chov rozšířit, můžete se pustit také do domácího líhnutí za pomocí líhně na drůbež. Přejeme hodně úspěchu při chovu. :)

  
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY