Jak se zbavit mravenců na zahradě?

Zahradu zaplavili drobní návštěvníci ve formě mravenců a hledáte šetrné řešení, jak je zahubit? To platí zejména, pokud se na zahradě věnujete pěstování ovoce a zeleniny, kde by přílišné používání chemie a pesticidů nebylo ideální. Existuje ale účinný a přírodní způsob, jak se zbavit mravenců, a to bez negativních dopadů na vaše rostliny.

Jak vyhubit mravence na zahrade I

Proč se zbavit mravenců?

Mravenci jsou sice užiteční pro zahradu, ale mohou se stát škodlivými škůdci. Mohou škodit rostlinám, zvláště pokud mají v zahradě přístup k medovici od mšic, které si "chovají" a přenášejí z rostliny na rostlinu. Jak se tedy zbavit mravenců na zahradě nebo ve skleníku bez použití silných chemikálií?

Řešení č. 1: Horká voda

Zkuste obranný krok proti mravencům s využitím něčeho tak jednoduchého, jako je horká voda. Mravenci nemají rádi bahnitá místa, a tak jednoduché polévání hnízda horkou vodou může být efektivním způsobem, jak je donutit odejít. Opakujte postup několikrát pro maximální efekt.

Řešení č. 2: Křemelina

BIO křemelina je dalším účinným nástrojem v boji proti mravencům. Tento bílý prášek, vyrobený z oxidu křemičitého, je pro rostliny i zvířata naprosto neškodný. Stačí na několika strategických místech rozptýlit lehkou vrstvu křemeliny, a ta pohlcuje vlhkost z těl mravenců, což je postupně vysušuje a likviduje.

Kremelina na mravence

Postup při použití křemeliny:

  1. Pozorujte mravenčí stezky a oblíbená místa.
  2. Nasypte tenkou vrstvu křemeliny na tato místa.
  3. Po několika dnech zkontrolujte efektivitu - pokud se mravenci přesunuli, aplikujte křemelinu znovu.


Věříme, že tyto přírodní triky vám pomohou udržet vaši zahradu bez mravenců a zajistí zdravý růst vaší zeleniny bez použití chemie.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY