Jak se zbavit krtka na zahradě?

Každý jsme se s krtkem již setkali, hlavně když začne krtek rozkopávat pečlivě upravenou zahradu nebo připravenou zahrádku na pěstování sazenic, naše trpělivost často dosahuje kritického bodu. I přesto, že je krtek chráněným zvířetem, naše jediná možnost je vyhnat jej z našeho pozemku. Jak na to? Přinášíme vám ověřené tipy, jak se zbavit krtka!

Plasic-krtku

Proč krtci navštěvují právě vaši zahradu?

Krtci jsou malí černí hmyzožravci. Takže, když se objeví v vaší zahradě, můžete být potěšeni, protože to znamená, že je plná žížal a dalšího života. Tato radost však rychle mizí, když se na zahradě objeví krtčí hromady. I když vypadá, že je zahrada napadena celým stádem krtků, často za to může pouze jeden jediný krtků, protože jsou schopni hloubit chodby rychlostí 12-15 metrů za hodinu po celý rok, protože krtci nepřezimují.

Jak na krtka?

Krtci mají špatný zrak, ale příroda je obdařila silným sluchem, čichem a citlivostí na zemské vibrace. Takže, pokud hledáte způsob, jak vyhnat krtka ze zahrady, je nejlepší zaměřit se na tyto smysly. Jak můžeme vyzkoušet, abychom krtka vyhnali:

  1. Chemické odpuzovače: Nasáklý hadr naftalínem nebo benzínem můžete umístit do krtčích chodeb.

  2. Aromatické květiny: Výsadba rostlin, které krtky nemají rády, jako jsou afrikány nebo pryšec křižmolistý.

  3. Časté sekání trávníku: Krtek nesnáší hluk a časté sekání zahrady nebo jiné hlučné aktivity mohou krtka vyhnat.

Pokud nechcete zkoušet domácí rady, můžete vyzkoušet osvědčené plašiče krtků nebo pasti na krtky.


Co je to plašič krtků?

Plašič nebo odpuzovač krtků je speciální elektronické zařízení, které jednoduše umístíte do země na místo, odkud chcete krtky vyhnat. Plašič na krtky generuje ultrazvuk v kombinaci s krátkodobými pronikavými vibracemi. Tyto vibrace a zvuky jsou pro krtky nepříjemné a způsobují, že se cítí neustále ohroženi. Krtci žijí v neustálém stresu a nakonec se rozhodnou změnit místo působení na klidnější, čímž řešíte svůj problém.

odpuzoac-motor-vibrasonic

Jak vybrat nejlepší odpuzovač krtků?

Při výběru plašiče krtků si pečlivě zjistěte, na jakém principu odpuzovač funguje. Aby byl co nejúčinnější, měl by kombinovat ultrazvukové signály v náhodně se měnící frekvenci od 300 do 1000 kHz s vibracemi. Pořadí vibrací a zvuků na různých frekvencích by mělo být náhodné, aby si krtci nemohli na signály zvyknout. Doporučujeme plašič krtků, hadů a hrabošů MOTOR VIBRASONIC M6, který splňuje všechny tyto parametry.

Výhody elektronického plašiče krtků

Elektronický plašič na krtky je naprosto netoxický a bezpečný pro děti i zvířata. Po jeho instalaci se nemusíte bát, že by ublížil někomu nebo něčemu. Voděodolný kryt umožňuje používání po celý rok za jakýchkoliv venkovních podmínek. Plašič krtků navíc vyžene z vaší zahrady také hraboše, myši nebo hady.

Vyzkoušejte naše tipy a věříme, že si poradíte s vaším pilným zahradním hostem.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY