Jak funguje odpuzovač hadů?

Zaslechli jste, že účinným způsobem, jak se zbavit hadů na zahradě je odpuzovač hadů a chtěli byste se o tomto šikovném zařízení dozvědět více? Pak jste tu naprosto správně! V tomto článku se dozvíte, co je to odpuzovač neboli plašič hadů a na jakém principu funguje.

Plasic hadu

Co je to odpuzovač hadů

Odpuzovač hadů, někdy také nazývaný jako plašič hadů, je malé elektronické zařízení vydávající pro hady velmi nepříjemné signály. Tyto signály se šíří zemí,  a tak hady z ošetřeného pozemku vyženou na místo, kde se budou cítit bezpečněji. Z toho důvodu je odpuzovač hadů výborným způsobem, jak se zbavit užovky, slepýšů nebo dalších hadů ze zahrady, aniž byste jim jakkoliv ublížili.

Jak funguje plašič hadů

Plašič hadů vydává ultrazvukové signály na různých frekvencích v rozsahu od 300 kHz do 1000 kHz v kombinaci s krátkodobými pronikavými vibracemi. Hadi, kterým příroda vyvinula silný sluch a vysokou citlivost na zemské vibrace se budou v okolí tohoto odpuzovače cítit neustále v ohrožení, a tak se raději přesunou na nějaké klidnější místo. Velkou výhodou je, že pořadí jednotlivých signálů nelze nijak předpovídat, a tak se nemůže stát, že si hadi na podněty zvyknou. Odpuzovač hadů je možné využívat i preventivně. Tam, kde bude spuštěný plašič hadů, se rozhodně žádný had nerozhodne usídlit.

Pro odpuzení kterých zvířat je plašič vhodný

Odpuzovač dokáže svými ultrazvukovými a vibračními signály vypudit  z pozemku nejen hada, ale také krtky, rejsky, hraboše nebo myši.  I když se téměř žádného z těchto zvířat nemusíme obávat, často nám na zahradě škodí nebo z nich jde strach. Většina hadů však patří mezi chráněné nebo dokonce ohrožené druhy, a proto je nejlepším způsobem je pouze vypudit ze svého pozemku.

Věříme, že odpuzovač hadů tuto roli splní skvěle a  budete si moci užívat své zahrady naplno.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY