Jak použít škubací vosk na dočištění při škubání drůbeže

Chováte husy, kachny či jinou vodní drůbež a nedaří se Vám oškubat všechno peří a podrostky? Ubírá vám to mnoho sil a času a přemýšlíte, co by Vám tento proces mohlo usnadnit? Pak čtěte dále, jelikož právě v tomto článku Vám představíme škubací vosk, který Vám pomůže s hladkým dočištěním zbytků peří a podrostků při škubání drůbeže. Dozvíte se, co je to škubací vosk, k čemu se využívá a proč bude právě pro Vás velice užitečným pomocníkem.

 

Škubací vosk se využívá k dočištění škubané husy, kachny či jiné vodní drůbeže. S jeho pomocí odstraníte snadno a rychle zbytky peří, se kterými si škubačky nedokáží poradit. Škubací vosk zachytí zbytky peří a škubanou drůbež efektivně dočistí, aby byla připravena ke konzumaci.

Jak si škubací vosk připravit?

Vosk je prodáván v plátech po cca 5kg, na běžné škubání však doporučujeme použít cca 15 kg vosku. Škubací vosk je nutné nejprve rozehřát ve vodní lázni v poměru 25% vosku a 75% vody na 54-57°C nejlépe v termostatickém hrnci, který bude udržovat stálou teplotu. Pozor: rozehřátý vosk se nesmí vařit - var neumožňuje rovnoměrné pokrytí drůbeže voskem. Zároveň si připravte druhou nádobu se studenou vodou.

Škubací vosk se využívá pouze k dočištění peří a podrostků, proto je nutné drůbež před použitím vosku nejprve oškubat od peří. Ke škubání drůbeže Vám můžeme doporučit bubnové škubačky nebo škubačky drůbeže na vrtačku, které máme otestované a zákazníci jsou s nimi spokojeni.



Jak dočištění pomocí škubacího vosku probíhá?

Samostatné dočištění probíhá tak, že předškubanou husu, kachnu či jinou vodní drůbež ponoříte do rozpuštěného vosku, vytáhnete, necháte lehce okapat, aby stekl přebytečný vosk a ihned schladíte v nádobě se studenou vodou, aby vosk na drůbeži zatvrdnul. Toto opakujete podle potřeby, a poté vosk se zbytky peří jednoduše oloupete z těla drůbeže. Ideální tloušťka voskové vrstvy by měla být cca 2-3 mm.

Jak naložit s voskem po aplikaci?

Velká výhoda škubací vosku je, že se dá používat opakovaně. Po aplikaci ho stačí znovu rozehřát, přefiltrovat přes síto, abyste z něj odstranili peří. Poté vosk nalijete do připravené nádoby, necháte vosk zatuhnout a je připraven k dalšímu použití. Vosk však velmi rychle tuhne, a proto tento proces musíte provádět rychle. Při práci s voskem jsou nutné ochranné pomůcky - brýle, gumové rukavice a zástěra.

Věříme, že jsme Vám pomohli najít vhodný produkt, který Vám ušetří mnoho sil a času při dočišťování drůbeže.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY