Jak použít odchytovou past na potkany

Potkani i krysy jsou v našich domovech nevítanými hosty. Kromě nepříjemného vzhledu představují také riziko přenosu různých nemocí. Klíčem k úspěšnému boji proti těmto škůdcům je zahájit akce včas, aby se nepřemnožili. Ale nemusíte se obávat, rádi vám poradíme, jak s nimi snadno zatočit! Odchytové pasti pro potkany vám pomohou chytit je během několika dní, a tím se zbavit tohoto problému.

jak-se-zbavit-potkanu

Proč volit odchytové pasti pro potkany?

Použití odchytových pastí je oblíbenou metodou pro eliminaci potkanů. Můžete je použít prakticky kdekoli, ať už jde o váš domov, sklad, chalupu, sklep, kurník nebo dokonce kanalizaci. Tyto pasti jsou vyrobeny z pozinkovaného drátu, což znamená, že jsou odolné vůči různým podmínkám a nekorodují. Mohou být použity opakovaně po několik let. Další výhodou je, že tyto pasti nepoškodí žádná živá stvoření, což je ideální, pokud máte domácí mazlíčky.

Jak vybrat správnou past pro potkany?

Pokud ještě nemáte odchytovou past, prvním krokem je její výběr. Doporučuje se past o délce minimálně 30 cm, ale pokud chcete využít oboustrannou past, měla by mít délku kolem 60 cm. Vždy záleží na tom, kam chcete past umístit. Můžete si také pořídit větší past, která bude vhodná pro různé druhy škůdců, jako jsou potkani, krysy, lasičky nebo kuny.

Kam umístit odchytovou past pro potkany?

Nejlepší místo pro umístění pasti je tam, kde jste pozorovali stopy nebo trus potkanů, nebo tam, kudy často procházejí. Důležité je odstranit všechny jídlo, které by potkany mohlo od pasti odvést. Před umístěním pasti ji dobře omyjte, aby nebyl cítit lidský zápach, který by potkany mohl odstrašit.

Jakou návnadu použít do pasti pro potkany?

Pro rychlejší úspěch doporučujeme použít návnadu. Vhodnou návnadou jsou kousky sýra, slaniny, granule s výraznou rybí chutí a vůní, nebo speciální tekutá aromatická návnada, kterou můžete postříkat suchý chléb.

Jak nastražit past pro potkany?

Nastavení pasti je jednoduché a rychlé. Můžete se podívat na video níže, které vám ukáže, jak na to.

Jak dlouho trvá, než se potkan chytí?

Doba, kterou potřebuje past na chycení potkana, se může lišit od několika hodin po několik dní. Závisí to na hladovosti potkana, lákadlu a umístění pasti. V každém případě je důležité past pravidelně kontrolovat, abyste se ujistili, že potkana chytila, a nechávali ho v ní déle, než je nutné.

potkan

Věříme, že odchytové pasti vám brzy pomohou zbavit se potkanů a krys a vrátí vám klid. Hodně štěstí při odchytu!

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY