Infrazářič na terasu: Užívejte si teplo v chladném počasí

Infračervené zářiče, ohřívače a infračervené lampy na terasu se staly oblíbeným způsobem, jak vytvořit příjemné a pohodlné venkovní prostředí, ať už jde o restaurace, kavárny nebo soukromé terasy. Infračervený ohřívač pro terasu a jeho výběr je důležitý krok, pokud chcete vytvořit pohodlné a příjemné venkovní prostředí. Infrazářiče se staly stále populárnějšími, protože jsou energeticky účinné a poskytují rychlý a cílený zdroj tepla. A přiznejme si, není nic lepšího, než si užívat čerstvého vzduchu, popíjet kávu nebo čaj a přitom nám bude příjemně teplo. 

infrazaric-na-terasu_02

Výběr infrazářiče na terasu

Když se chystáte investovat do infračerveného ohřívače, je důležité vzít v úvahu několik klíčových faktorů, abyste zajistili, že váš výběr bude odpovídat vašim potřebám. Podívejme se na proces výběru infrazářiče na terasu, jeho obsluhu a údržbu a výhody, které přináší. Zde je několik faktorů, které byste měli zvážit jestli si chcete pořídit infrazářič na terasu:

  1. Výkon infrazářiče: Velikost a výkon infrazářiče závisí na velikosti vaší terasy a tom, jak rychle chcete dosáhnout požadované teploty. Obecně platí, že 1 kW výkonu infrazářiče je vhodné na ohřev plochy kolem 10 m². Záleží také od umístění zářiče, zda bude pokrývat celou plochu terasy, nebo bude umístěn někde v rohu, jenom pro lokální ohřev. 
  2. Montáž a umístění: Zvažte, jak a kde chcete infrazářič umístit. Infrazářiče lze umístit na stěny, stropy nebo na stojany. Důležité je zajistit, že infrazářič bude umístěn tak, aby co nejefektivněji rozdistribuoval teplo na celou terasu. Můžete ho dát doprostřed terasy jako stojící lampu, nebo na stěnu jako tepelný reflektor. 
  3. Řízení a ovládání: Mnoho infračervených ohřívačů je dodáváno s různými řídicími možnostmi, včetně dálkových ovladačů, časovačů a termostatů. Vyberte model s funkcemi, které vám umožní snadné a pohodlné nastavení teploty.
  4. Cena a rozpočet: Rozpočet je vždy důležitým faktorem. Existují různé cenové kategorie infrazářičů, ať už hledáte základní modely nebo pokročilejší varianty s více funkcemi. Obecně platí, že čím vyšší cena, tím více funkcí. Doporučujeme si nejdříve stanovit, co by infrazářič rozhodně měl obsahovat, co by mohl, ale není to nutnost a co u ohřívače nepotřebujete. Dle Vámi zvolených kritérií se bude pak odvíjet cenové rozmezí, z kterého lze vybírat. 


Údržba a kontrola infrazářiče je nutností

Pravidelné čištění povrchu infrazářiče na terasu je klíčové pro udržení jeho efektivity. Při čištění infrazářiče myslete na odstranění prachu, nečistot a usazenin. Mnoho infrazářičů má odnímatelné části, což usnadňuje čištění. Pokud váš infrazářič využívá žárovky, mějte na paměti, že mají omezenou životnost. Pravidelně prověřujte stav žárovek a vyměňujte je podle potřeby. Očistu a údržbu avšak neděláme jenom během sezóny, vykonáme jí také před uschováním na další sezónu, aby jsme infralampu nebo infrazářič mohli v další sezóně jenom vybrat a začít používat. 

Výhody infrazářiče na terasu

  • Infrazářiče poskytují rychlý a cílený zdroj tepla.
  • Jsou energeticky účinné a neprodukují emise.
  • Prodlužují sezónu pro venkovní relaxaci.
  • Přispívají k pohodlí a komfortu na terase, což může přilákat více hostů do Vaší restaurace nebo vám umožnit trávit více času venku.

Při výběru infračerveného ohřívače pro terasu je důležité brát v úvahu všechny uvedené faktory a vybrat model, který bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám a prostředí vaší terasy. Správně zvolený infrazářič vám umožní vychutnat si venkovní prostory i v chladnějších měsících a vytvořit příjemné a pohodlné prostředí pro sebe a nebo své hosty.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY