Autosedačka pro psa a její výběr

Nová autosedačka pro psa představuje klíčový doplněk pro bezpečné cestování se svým chlupatým společníkem. Navíc není finančně náročná, a lze ji pořídit za přijatelnou cenu. Dříve se problém zabezpečení psa v autě často řešil použitím obojku s karabinkou, který se připevnil k zadní sedačce, zabráněním psovi v pohybu směrem k řidiči. Toto zastaralé řešení je dnes naštěstí vytlačeno moderními a bezpečnějšími systémy. Na trhu jsou dostupné různé alternativy, od autosedaček po inovativní přepravní boxy, které poskytují efektivní a bezpečné řešení pro přepravu psa v autě. V našem článku se dnes podíváme na kloub právě zmíněné autosedačce a řekneme si, jak by měla vypadat a co by měla splňovat, abyste vybrali tu správnou. 

autosedacky-pro-psy

Autosedačka pro psa musí být pohodlná 

Aby byl pes v autě spokojený, musí se tam cítit pohodlně. Kvalitní autosedačka pro psa je klíčová pro to, aby si jízdu užil a zůstal v pohodě. Začněte s velikostí, pro pejska by nebylo nic horšího, kdyby měl být natlačen do autosedačky pro psa, která neodpovídá jeho velikosti. Pejska změřte, zvažte a neváhejte se obrátit s radou ani na prodejce, který Vám podle Vašich parametrů bude schopen doporučit autosedačku pro psa na míru přímo na Vašeho pejska.   

Bezpečnostní prvky jsou samozřejmostí   

Důležité je si uvědomit, že existují autosedačky pro psy, které jsou naprosto nevhodné pro bezpečný převoz. Tyto sedačky na první pohled připomínají spíše polštáře a bývají velmi levné. V nich není pes nijak zajištěn a chybí jim bezpečnostní prvky a právě bezpečnostní prvky musí být u dobré autosedačky pro psy naprostou samozřejmostí. Nenechte se zlákat na nízkou cenu a vsaďte na kvalitu, která Vám zaručí, že Váš pejskem bude v bezpečí po celou dobu cesty autem. 

Můžete se setkat s těmito bezpečnostními prvky   

  • popruhy pro fixaci o sedadlo, nebo otvory pro bezpečnostní pásy 
  • vyztužené stěny 
  • integrované fixační vodítko 
  • možnost uzavření 

Něco na víc 

Něco na víc se vždycky hodí, autosedačka pro psa, která nabízí různé přihrádky na doplňky anebo ji dostane s přídavnou taškou pro uskladnění, potěší každého praktického majitele pejska. 

  • přihrádky na hračky nebo pamlsky 
  • přídavná taška pro uskladnění 

Doufáme, že Vám naše tipy pomohou při výběru té správné autosedačky pro psa a přinesou mnoho radosti ze společných cest.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY