Odchovna kuřat - vyberte s námi tu správnou

Rozhodujete se, jak nejlépe postarat se o svá čerstvě vylíhnutá kuřata a zajistit jim ideální podmínky pro jejich vývoj? Nejlepší volbou bude umístit je do připravené odchovny drůbeže, která byla navržena speciálně pro tento účel. Jak však správně vybrat vhodnou odchovnu drůbeže?



Co udělat s novými kuřaty?

Pro správný odchov kuřat je ideální použít speciální zařízení, známé jako umělá kvočna nebo odchovna kuřat. Tato technologie umožňuje odchov kuřat bez kvočky. V prvních dnech svého života potřebují kuřátka hlavně teplo, světlo, krmivo a vodu, a to jsou také základní potřeby, které by měla odchovna kuřat zabezpečit.

Jak vybrat odchovnu drůbeže?

Při výběru odchovny drůbeže máte v podstatě tři možnosti. Klíčovým faktorem při výběru je, jaké funkce od zařízení očekáváte.

  1. Výhřevná deska pro kuřata: První možností je klasická vyhřívací deska pro kuřata, která poskytuje kuřatům pouze potřebné teplo. Musíte však samostatně zajistit vhodný prostor pro umístění kuřat, světlo, krmítka a napáječky.

  2. Výhřevná deska se zdrojem světla: Druhou možností je umělá kvočna, která poskytuje kuřatům jak teplo, tak světlo. Musíte však sami zajistit prostor pro kuřata a zdroje krmiva a vody.

  3. Kompletní odchovna drůbeže Cimuka: Třetí a nejkomplexnější možností je zakoupit kompletní odchovnu drůbeže od Cimuka. Toto zařízení nabízí kompletní systém, který zajišťuje ideální podmínky pro vývoj kuřat a zároveň usnadňuje práci chovatelům. Tato umělá kvočna je dostupná v různých velikostech a kapacitách, což umožňuje odchovat různé množství kuřat.

Co všechno nabízí kompletní odchovna kuřat Cimuka?

Tato vysoce kvalitní umělá kvočna přichází v několika různých velikostech a klíčovým faktorem pro výběr je, kolik kuřat plánujete odchovat. Odchovna kuřat Cimuka je k dispozici ve dvou základních velikostech. Pro optimální odchov kuřat doporučujeme modely označené jako CB40, které mají výšku stropu 38 cm, což poskytuje dostatek prostoru i pro vyšší druhy slepic během celého jejich růstu. Kapacita odchovny se mění podle počtu pater, takže máte možnost vybrat si od malých odchoven pro 30 kuřat až po vysoké stohovatelné umělé kvočny pro 225 kuřat.

  • Topení: Odchovna kuřat je vybavena topnými tělesy na každém patře, a to v rozmezí teplot od 0 do 40 °C, což umožňuje regulaci teploty v závislosti na věku kuřat.
  • Svícení: Odchovna drůbeže obsahuje v automatické ohřevné jednotce výstup pro žárovky, což zajišťuje dostatek světla pro kuřata v každém patře odchovny, a nemusíte se starat o další osvětlení.
  • Krmení: V každém patře odchovny se nachází velkokapacitní krmítka pro zásobu krmiva až na 2 dny, a speciální mřížka brání kuřatům v rozhrabování krmiva.
  • Napájení: Odchovna kuřat je vybavena zásobníkem na vodu, který automaticky doplňuje vodu do výškově nastavitelných napáječek, umístěných v každém patře odchovny. Stačí naplnit vrchní zásobník a nemusíte se dále starat o vodu.
  • Údržba a čištění: Uklízení trusu je s touto odchovnou mnohem jednodušší než v jiných odchovnách, protože pod každým patrem se nachází trusník, který sbírá trus. Trus tak padá přímo do trusníků a kuřata mají v odchovně neustále čisto. Stačí občas vysunout trusník a jednoduše ho umýt.


Umela kvocna odchovna kurat cimuka

Shrnuto a podtrženo


Na trhu je nyní dostupné nepřeberné množství odchoven kuřat. Výběr ideální umělé kvočny nebo odchovny kuřat však závisí zcela na vás. Při rozhodování byste měli zejména zohlednit, pro kolik kuřat bude odchovna sloužit a jakou míru práce jste ochotni věnovat při odchovu kuřat.

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY