Automatická dvířka do kurníku

Už nechcete brzy ráno vstávat s kohoutem a večer se trápit, zda jste kurník správně uzavřeli, abyste ochránili svá slepice před nepříjemnými návštěvníky, jako jsou kuny nebo lasičky? Máme pro vás řešení! Stačí pořídit si automatické otevírání a zavírání kurníku, které vám umožní cestovat na víkendy nebo relaxovat, aniž byste se museli stresovat o svou drůbež.

Automaticke zavirani kurniku

Jak vlastně funguje toto automatické otevírání a zavírání kurníku?

U automatické zavírání si lze vybrat ze dvou základních principů: časovače a světelného senzoru. Některé modely dokonce umožňují kombinaci obou principů.

  • Časovač - u automatického zavírání a otevírání kurníku s časovačem si pouze nastavíte přesné časy, kdy chcete, aby se dvířka kurníku otevírala a kdy zavírala. Otvírač kurníku se poté těmito časy řídí a tedy ráno dvířka kurníku v nastavený čas otevře a večer zase uzavře.
  • Světelný senzor - Automatická dvířka vybavená světelným senzorem pracují na základě detekce změn v úrovni osvětlení. To znamená, že se dvířka otevírají s nástupem světla a zavírají při stmívání.

Možnosti při výběru automatického zavírání kurníku

Při výběru automatického otevírání a zavírání kurníku máte různé možnosti. Můžete si vybrat celý systém včetně bezpečnostních dvířek nebo pouze jednotku pro automatické otevírání a zavírání, kterou připojíte ke svým stávajícím dvířkám. Pokud plánujete připojení k těžkým dřevěným dvířkám do kurníku, ověřte si nosnost motoru v jednotce.

Srovnání automatického otevírání a zavírání kurníku

Další faktory, které můžete zvážit, zahrnují způsob napájení (baterie nebo kabel) a možnost solárního napájení kurníku.Abyste mohli snadno porovnávat různé možnosti automatického otevírání a zavírání kurníku, připravili jsme pro vás tabulku s funkcemi jednotlivých modelů. Můžete si tak snadněji vybrat ten, který vám bude nejvíce vyhovovat. Bez ohledu na váš výběr vám automatické otevírání a zavírání kurníku zajistí pohodlí a klid při chovu slepic.

 


ChickenGuard
Pro


JOSTechnik
HK-Bat


JOSTechnik HK-Bat 23x34 D


JOSTechnik HK-Bat 34x55 D


JOSTechnik HK-Bat 23x34 R


JOSTechnik HK-Bat 34x55 R


 ChickenGuard 
Pro komplet

 Časovač

Ano

Ano

Ano 

Ano 

 Ano

Ano 

Ano  

 Světelný senzor

Ano

Ano

Ano 

Ano 

 Ano

Ano 

Ano  

 Nosnost

 Do 2 kg

Do 2 kg

 Do 2 kg 

 Do 2 kg 

Do 2 kg  

 Do 2 kg 

 Do 2 kg 

 Dvířka  v balení

Ne

Ne

Ano

Ano

Ano

Ano

Ano

 Velikost dvířek

 -

-

23x34 cm 

 34x55 cm

23x34 cm 

 34x55 cm

25x30 cm 

 Dvířka s pojistkou

-

-

Ne 

Ne 

Ano 

Ano 

Ano  

 Napájení na baterie

Ano

Ano

Ano

Ano

Ano

Ano

Ano  

 
Není podstatné, který model si vyberete, určitě budete nadmíru spokojeni. Automatické otevírání a zavírání kurníku vám bezpochyby zajistí komfort a klid při péči o slepice.



SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY