Kočka doma? Škrabadlo pro kočku je nutností

Zvažujete, zda si pořídit domácího mazlíčka v podobě kočky a váháte nad tím, zda zahrnout mezi jeho vybavení kočičí škrabadlo? Odpověď na tuto otázku je jednoznačně ano. Kočičí škrabadlo patří do základní výbavy pro každou kočku, společně s kvalitním krmením a kočičí toaletou. Proč je však kočičí škrabadlo tak důležité a proč by si ho měl pořídit každý majitel kočky? Existuje několik důvodů, na které se nyní podíváme.
skrabadlo

Instinkt lovce a šelmy

Kočky jsou přirozenými lovci a šelmami, a tyto instinkty mají zakódované v genech. Škrábání je pro ně způsobem značkování teritoria a výrazem svého přirozeného chování. Pokud již máte kočku doma, jistě jste si na vlastní kůži vyzkoušeli, proč je kočičí škrabadlo nezbytné. Toto chování koček ochrání váš nábytek před poškozením.

Obrušování drápků

Při škrábání o kočičí škrabadlo si kočka zároveň odstraňuje odumřelé buňky z drápků. Drápky totiž kočkám rostou po celý život jako lidem nehty, a proto je musí pravidelně obrušovat. K obrušování drápků zpravidla slouží škrabadlo pro kočky omotané sisalovým lanem, které má dlouhou životnost a kočkám slouží pro obrušování klidně i dlouhé roky.

Místo pro zábavu a hry

Koťata a mladé kočky jsou často plné energie, rády skáčou, hrají si a zdolávají výšky. Kočičí škrabadlo pro ně může být zábavným parkem, kde si vyřádí. To však také znamená, že ochrání váš nábytek a předměty před nechtěnými hrátkami. Důležité je vybrat stabilní a bezpečné škrabadlo, které vyhovuje potřebám vaší kočky.

Místo pro odpočinek a pozorování

Některé kočky a kocouři se rádi celé dny ukrývají, lenoší nebo pozorují okolí. Taková kočka ocení kočičí škrabadlo na zeď nebo kočičí strom na zeď s poličkami, na kterých jsou měkké polštáře nebo domečky. Škrabadlo a odpočívadlo pro kočky jim zajistí nerušený odpočinek.

Některé kočky rády tráví čas v klidu, odpočívají nebo pozorují okolí. Pro ně je kočičí škrabadlo s odpočívadlem ideálním místem pro nerušený odpočinek.

Na trhu je mnoho různých kočičích škrabadel, která se liší velikostí a stylem. Vyberte takové, které vyhovuje vašim potřebám a prostorům. Ať už se rozhodnete pro malé škrabadlo pro kočky, kočičí strom nebo odpočívadlo na zeď, je důležité dbát na kvalitu a stabilitu vybraného vybavení pro vaši kočku.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY