Vyhřívaná podložka pro psy na zimu

Bojíte se, aby v chladnějším období roku nebylo vašemu mazlíčkovi chladno? Ať už chováte psa venku v boudě nebo doma, můžete mu vytvořit příjemné prostředí pomocí vyhřívané podložky pro psa. Jak elektrický topný koberec pro psa funguje, pro koho je hřejivá podložka pro psa vhodná, jaké topení do psí boudy vybrat a kam ho ideálně umístit? To vše se dozvíte v tomto článku.

vyhrivana_podlozka

Jak poznat že je psovi zima

Každé psí plemeno má jinou odolnost proti chladu. Například Malamut, Husky nebo Bernský salašnický pes bude zimu snášet jinak než třeba Ohař. Vždy proto záleží na tom, jaké psí plemeno máte, jakou má délku a hustotu srsti, v jaké je zdravotní kondici a zda je odmala zvyklý na pobyt venku v kotci nebo doma v bytě. Pokud je pejsek schoulený a když leží s hlavou položenou tak, aby si dýchal na břicho, pravděpodobně mu je chladno a stojí za zvážení, zda mu nepořídit topení do psí boudy nebo topný koberec.

Jak správně vytápět psí boudu

I když má zima neblahý vliv na zdraví psů a jejich pohybový aparát, tak ani s teplem to nepřehánějte. Sám pes si dokáže psí boudu vyhřát až o osm stupňů celsia a pokud bychom do boudy ještě umístili velmi výkonné topení, tak by došlo k velkému rozdílu teplot uvnitř a vně psí boudy. Do psí boudy proto raději pořiďte elektrický topný koberec, podložku nebo topení do psí boudy, které je k tomu účelu přímo určené.

Jak funguje vyhřívací podložka pro psa

Vyhřívací podložka pro psa udržuje stálou povrchovou teplotu okolo 30°C, což je příjemná teplota jak pro člověka, tak i pro domácí zvířata. Cílem vyhřívané podložky pro zvířata není vyhřát boudu na vysokou teplotu, což by pro mazlíčky ani nebylo zdravé, ale pouze je příjemně odspodu zahřát, aby jim nebylo chladno. Topný koberec můžete použít nejen jako topení do psí boudy, ale můžete ho umístit i do bytu na studenou podlahu nebo ho využít jako vyhřívanou podložku pro štěňata. Elektrická topná rohož pro psy je také výborná proto, že pomáhá rychleji vysušit srst mazlíčka a tím zabraňuje vzniku onemocnění.

 

Kam topný koberec v boudě umístit

Vyhřívaná podložka pro psa je už hotový výrobek, který pouze zapojíte do elektřiny a je hotovo. Výhřevná deska pro psa se může umístit buď přímo na podlahu nebo na stěnu psí boudy.

  • Umístění na podlahu – při umístěné vyhřívané podložky pro psa přímo na podlahu, ucítí pes teplo ve větší ploše dotyku. Elektrický topný koberec se doporučuje umístit pouze na ½ podlahové plochy, aby si mohl pejsek vybrat, jestli chce ležet na hřejivé podložce nebo zrovna ne. Vyhřívaná podložka však musí být položena na rovné podlaze a neměla by být ničím překryta.
  • Umístění na stěnu – termo podložku pro psa můžete umístit také na stěnu. Topení do psí boudy se doporučuje umístit vždy pouze na jednu stěnu. Pejsek si poté může vybrat, ke které stěně se přitulí.

 

Na vás tedy bude pouze výběr, zda upřednostníte topný koberec nebo výhřevnou desku z PVC. Podle velikosti psa samozřejmě můžete volit také velikost vyhřívané podložky. Přejeme příjemné zimní období pro vás i vašeho mazlíčka.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY